Cornulete cu portocala si lamaie

Postat de Lily_Musat in Prajituri
23 Mar 2011 | 9534 vizualizari
Cornulete cu portocala si lamaie

Ce faceti cand va suna prietenii si va anunta ca vin la voi cam in 20 de minute? Intrati in panica ... Oare cu ce sa ii servesc? Ce as putea sa fac repede si sa fie si bun? Am eu solutia: niste cornulete, care merg de minune cu o cana de cafea, capucino sau ce vreti voi.

Ingrediente

  • 100 grame unt moale,
  • 60 grame zahar,
  • 95 grame faina,
  • 1 ou,
  • 1 esenta lamaie,
  • coaja rasa de la o portocala si de la o la lamaie.

Mod de preparare

Untul trebuie sa fie moale, eu l-am bagat 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Amestecati untul cu oul si zaharul, puneti coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala, apoi faina si la sfarsit esenta de lamaie.

Eu am pus cu ajutorul unei spatule compozitia in forma teflonata pentru cornulete, pe care nu trebuie sa o ungi cu nimic, pentru ca nu e nevoie. Tava este extraordinara, usureaza munca si scurteaza timpul de producere pentru acest tip fursecuri.

Rezultatul final sper ca va convinge. Nu e nevoie decat de un singur bobarnac pe spatele tavii si cornulete vor aluneca de la sine. Le pudrati cu zahar vanilat cu aroma de vanilie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu portocala si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

"Pachetele" cu rahat

Postat de Adele

"Pachetele" cu rahat

Se pregateste aluatul, intr-un vas se amesteca faina cu zahar, sare, praf de copt, coaja de lamaie si portocoala, se adauga ouale, iaurtul, esenta si untul si se framanata alautul pana se...

Citeste continuarea

Cornuri cu branza

Postat de rocsi_1612

Cornuri cu branza

Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar, 2-3 linguri lapte, o lingura faina, le amestecam bine si lasam sa stea 10 minute intr-un loc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2011, 10:03
faine prajiturelele si tava
la 23.03.2011, 10:05
baiii cred ca am mincat asa ceva aduse de sor mea din Italia mmmmmpufoase si aromate
la 23.03.2011, 10:06
si tavaaaaaaaa super tare fur reteta la favo
la 23.03.2011, 10:18
bunnnnnn
la 23.03.2011, 11:11
marfa tava

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking