Cornulete cu rahat (de post)

Postat de ana77 in Prajituri
7 Dec 2013 | 7639 vizualizari
Cornulete cu rahat (de post)

Sunt inspirate de la Valclaudia! Mi-au placut mult pt ca sunt foarte fragede si aromate....!

Ingrediente

  • 180 gr. margarina
  • lapte de cocos (fierbem 200 ml apa cu 100 gr. nuca de cocos rasa)
  • 50 gr. zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 pachetel drrojdie proaspata +1 lingurita de zahar+un praf de sare
  • 600 gr faina
  • rahat pt umplut
  • zahar pudra pentru decor , alte 50 gr.

Mod de preparare

-fierbem cca 10 minute apa in care am pus nuca de cocos. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine.

-amestecam margarina cu zaharul pudra, adaugam drojdia amestecata cu sare si zahar.

-dupa racire se adauga laptele de cocos,cu tot cu nuca umflata de la fiert.

-punem si faina si framantam pana obtinem un aluat elatic.

-acest aluat se imparte in doua, jumatate se amesteca cu 2 linguri de cacao.

- aceste doua aluaturi le impartim in  3 buc albe si 3 maro pe care le intindem pe rand intr-o foaie rotunda pe care o taiem cu un cutit  in 8 triunghiuri

-  la baza fiecarui triunghi asezam cate o bucata rahat si rulam strans pornind de la baza catre varf.

-  asezam cornuletele pe hartie de copt in tava, pe care o dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc  cca. 20-30 min

- le pudram cu zahar fierbinti ar fi ideal dar eu nu am reusit si le-am pudrat reci punandu-le intr-o punga si adaugand zaharul pudra iar apoi am scuturat bine punga si astfel s-a asezat frumos si uniform zaharul pe ele!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

CORNULEȚE DE POST

Postat de panacris

CORNULEȚE DE POST

Într-un vas înalt se pun borșul, uleiul, margarina, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina ;) și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și...

Citeste continuarea

Cornulete cu rahat (reteta de post)

Postat de ionela2682

Cornulete cu rahat (reteta de post)

-In borsul putin caldut dizolvam drojdia -adaugam uleiul,sarea zaharul adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat potrivit de tare -intindem in foaie subtire,decupam dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2013, 13:38
la 07.12.2013, 13:42
Motanel
la 07.12.2013, 13:43
yum! imi plac muult
la 07.12.2013, 13:45
Laurici scump
la 07.12.2013, 13:51

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking