Cornulete fragede

Postat de amalia01 in Prajituri
23 Dec 2014 | 5605 vizualizari
Cornulete fragede

O reteta mostenita de la bunica, imbunatatita si modernizata...

Ingrediente

  • 250 margarina Rama mit butter
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg smantana
  • 600 g faina
  • 2 lgt otet
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • dulceata
  • nuca macinata

Mod de preparare

Se pune margarina intr-un bol si se lasa la temperatura camerei pentru 30 de minute. Se amesteca apoi cu zaharul . Se adauga treptat ouale, smantana, zaharul vanilat, sarea , coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se framanta un aluat consistent si fraged, care se lasa 20 minute la frigider.

Se imparte in 3 bucati si fiecare bucata se intinde cu sucitorul in foaie subtire. Se taie in triunghiuri , pe care asezam dulceata amestecata cu nuca si se ruleaza. Se aseaza cornuletele pe hartie de copt in tava si se baga in cuptorul preincalzit , la foc mic, pentru 35 de minute.

Se lasa pana se rumenesc usor, apoi se scot si se pudreaza cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete cu untura si iaurt

Postat de mirela0911

Desert cornulete cu untura si iaurt

Intr-un bol se pune faina cernuta, se adauga sarea, zaharul pudra, drojdia uscata, untura si iaurtul. Se amesteca toate ingredientele apoi se ratoarna pe masa de lucru si se framanta pana se...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu gem

Postat de madi_marin

Desert cornulete cu gem

Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele. Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2014, 21:15
la 23.12.2014, 22:23
la 25.12.2014, 23:11
Foarte bune!
la 26.12.2014, 10:06
Bune cornulete!
la 28.12.2014, 13:02

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking