Ingrediente
- 500 gr faina
- 250 ml lapte
- 1 plic drojdie uscata
- 25 gr unt sau margarina
- 1 ou pentru uns
- 1 praf de sare
- Umplutura:
- 2 cutii de branza pufoasa Delaco cu smantana
- 200 gr de sunca
- Decor:
- cascaval ras Delaco
Mod de preparare
Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul. Impartim apoi aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul mai intai in patru apoi in sase si apoi in opt si punem umplutura pe fiecare triunghi rezultat.
Umplutura: ungem fiecare bucata de aluat cu branza si cate un triunghi de sunca. Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasa sa creasca cam jumatate de ora.
Dupa ce au crescut batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra.Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|