Cornuri fragede cu finetti

Postat de aliliana in Prajituri
5 Iun 2014 | 9230 vizualizari
Cornuri fragede cu finetti

Un desert mai mult decat rapid...mai mult decat bun. Pentru cafea, lapte sau iaurt este ideal.

Ingrediente

  • 130 g unt/margarina
  • 380 g faina
  • 2 linguri iaurt
  • o lingurita zahar
  • un plic praf de copt
  • un ou
  • o lingura smantana
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • cca 4 -5 lingurite crema ciocolata Finetti

Mod de preparare

Untul se topeste putin la cuptor. Faina se cerne . Peste ea se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine, bine pana rezulta un aluat. Acesta se pune la  frigider ccca 30 minute. 

Se scoate aluatul de la frigider, se imparte in trei bucati. Fiecare parte se intinde cu sucitorul, se portioneaza in triunghiuri. Pe fiecare capat al triunghiurilor se pune cate o bobita de Finetti si se ruleaza. Se pun cornuletele intr-o tava pe care s-a asezat o foaie de copt. Se pun la copt pentru 25 minute la foc mediu.

La final se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede cu finetti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cake Pops "leu"

Postat de simonacallas

Cake Pops "leu"

Blatul de tort l-am curăţat de părţile mai rumenite (am tăiat partea de sus, partea de jos şi marginea şi am lăsat doar miezul, colorat frumos şi uniform) (foto 1). L-am rupt în...

Citeste continuarea

Tarta cu crema de lamaie (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Tarta cu crema de lamaie (reteta video)

Intr-un castron punem faina, untul taiat cubulete si foarte rece, sare si zaharul. Cu varfurile degetelor sfaramam untul cu faina, pana cand obtinem o consistenta nisipoasa. Acum este momentul sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2014, 20:39
Tare bune
la 05.06.2014, 20:42
Nu am mancat cornulete de nu tin minte....
la 05.06.2014, 20:44
bune bune
la 05.06.2014, 20:47
Giana
la 05.06.2014, 20:48
Simona, nici eu..desi-mi plac. Le-a sosit randul..

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking