Cornuri fragede cu rahat si dulceata

Postat de andreea91 in Dulciuri
28 Feb 2015 | 2719 vizualizari
Cornuri  fragede cu  rahat si dulceata

Buna seara bucatarasi, cum este weekend si maine e prima zi de primavara eu o intampin cu ceva dulce si fraged. O primavara frumoasa !!!

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura rasatura portocala sau lamaie
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • rahat si dulceata cat dorim .
  • zahar pudra pt decor
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol si facem o gaura in mijlocul acesteia.

Incalzim laptele nu prea fierbine si in 150 ml de lapte dizolvam drojdia. Dupa care o adaugam in mijlocul fainii si framantam bine. Odata incorporata drojdia in faina adaugam ouale, sarea, zaharul, rasatura de portocale si laptele ramas, daca va rezulta un aluat mai tare mai adaugati lapte dar eu m-am incadrat in 300 ml lapte.

Framantam bine coca  timp de 30 minute, intre timp adaugand ulei pt a iesi un aluat lucios si fraged. Lasam la dospit coca timp de  cat dorim !! :))

Eu am framantat aluatul de 2 ori!! 

Odata crescut rupem bucatele din el si cu sucitorul intindem foi nu prea subtiri si cu cutitul sau cu cuterul formam triunghiuri unde asezam la capatul acesteaia rahat sau dulceata si rulam spre interior.

Le asezam in tava invelita cu hartie de copt, le ungem cu ou si le bagam la cuptor preincalzit pana ce acestea s-au rumenit .

Odata rumenite le scoatem din tava le pudram si le papam...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede cu rahat si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu mere

Mai intai pregatim umplutura. Curatam merele, le dam prin razatoarea mare, le stoarcem si le punem la calit cu zaharul, cand sunt gata calite adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca....

Citeste continuarea

Biscuiti cu miere

Postat de gurita_ta2005

Biscuiti cu miere

Intr-un castron inalt punem zaharul si untul la temperatura camerei taiat cuburi si il mixam bine cu mixerul. Adaugam oul,esenta de vanilie si mierea si continuam sa mixam pana devine o pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2015, 19:36
la 28.02.2015, 20:59
Bune rău!
la 28.02.2015, 21:06
tare bune!
la 28.02.2015, 22:26
bune!
la 01.03.2015, 00:51
Bune pentru cafeluta

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking