Cornuri fragede pentru un mic dejun delicios

Postat de Lily_Musat in Piine
11 Mar 2011 | 14555 vizualizari
Cornuri fragede pentru un mic dejun delicios

Ingrediente

  • 500-600 grame de faina (eu am folosit Dobrogea 000),
  • 2 lingurite de sare,
  • 2 lingurite de zahar (daca doriti sa va iasa cornurile mai dulci, puneti mai mult zahar),
  • 4 galbenusuri,
  • 25 de grame de drojdie proaspata,
  • 60 de grame de untura de porc,
  • 250 ml de lapte. ame de untura de porc, 250 ml de lapte

Mod de preparare

Faina se amesteca cu sarea. Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichid ( o sa vedeti cum se topeste drojdia in timp ce o amestecati cu zaharul- eu am folosit o furculita). Dupa ce s-a lichefiat, adaugati 4 linguri de lapte cladut si mai amestecati putin. In bolul cu faina faceti o gaura si turnati drojdia, apoi asezati recipientul intr-un loc caldut (daca stati la bloc, puteti sa il puneti pe calorifer, asa cum am facut eu :D) si il lasati acolo circa 10-12 minute, pana cand drojdia se umfla si se pot observa niste basici mici. Asa arata drojdia cand am adaugat-o in faina.

Cele patru galbenusuri le amestecati cu laptele cald, iar apoi adaugati si untura, pe care o topiti, insa aveti grija sa nu fie fierbinte, ci doar calda. Untura topita care a fost amestecata cu galbenusurile si laptele

Dupa ce au trecut cele 10-12 minute, amestecati totul, pana cand obtineti un aluat nu prea tare, pe care il ungeti cu putin ulei si il lasati in acelasi loc caldut pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat circa 20 de minute. Asa arata aluatul meu, inainte sa-l las sa creasca.

Aluatul se imparte in mai multe mingiute, in cazul meu 5, depinde acum si cat de mari vreti corurile.

Fiecare mingiuta se intinde putin cu facaletul, sa obtineti un diametru de aproximativ 20 de cm, iar apoi taiati in patru.

Rulati fiecare parte si asezati in tava, care a fost tapetata cu hartie de copt, insa cu varful in interior, sa nu se desfaca cand sunt in cuptor. Dupa ce ati umplut tava, o asezati in acelasi loc caldut si o mai lasati 30-40 de minute, timp in care ele vor creste mari si frumoase :) Inainte sa le bagati in cuptor, care trebui incins inainte la 180 -190 de grade, trebuie sa le ungeti cu galbenus de ou si, dupa preferinte, sa presarati deasupra seminte (mac, susan, etc). Cornurile mele s-au copt in 20 de minute, insa depinde de cuptor, asa ca cel mai bine e sa le scoateti cand se rumenesc. De asemenea, le puteti incerca cu o scobitoare. Daca nu se lipeste aluatul de scobitoare inseamna ca s-au copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede pentru un mic dejun delicios" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chifle cu mac si cascaval

Postat de rocsi_1612

Chifle cu mac si cascaval

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut. Incepem sa framantam, incorporam macul si...

Citeste continuarea

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

Postat de mihaelar63

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

 Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald . Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2011, 11:24
cateva la pap eu asa din prima
la 11.03.2011, 11:47
wow ce bine arata!
la 11.03.2011, 12:00
Foarte faine iessi fragede,fetele mele le-au mancat tare bine!
la 11.03.2011, 12:08
am venit dupa miros delicioase
la 11.03.2011, 12:18
super

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking