Cornuri Godina cu nuca si dulceata de prune

Postat de reisnaor_2006 in Dulciuri
7 Mar 2016 | 12402 vizualizari
Cornuri Godina cu nuca si dulceata de prune

O reteta usoara pe care si politistul Godina o poate prepara fara prea multe batai de cap.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri miere
  • 25 gr unt sau margarina
  • 1 ou pentru uns
  • 1 praf de sare
  • 100 gr nuca macinata
  • dulceata de prune

Mod de preparare

       Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
       Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.
       Impartim apoi aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul mai intai in patru apoi in sase si apoi in opt si punem cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi rezultat.Umplutura am facut-o astfel: nuca se amesteca cu cateva linguri  de dulceata de prune sa fie o umplutura mai consistenta nu lichida.Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina sau unt si le mai lasa sa creasca cam jumatate de ora.

        Dupa ce au crescut batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra.Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc.Le ungem cu putina miere. Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Godina cu nuca si dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Budinca scotiana de scones cu unt si crema de oua

Postat de Corina33

Budinca scotiana de scones cu unt si crema de oua

Se pun stafidele la inmuiat in lapte caldut sau in coniac ori rom, sau orice altceva preferati. Se unge cu unt o tava mare ceramica sau doua mai mici(eu 2 am avut de data asta). Biscuitii se taie...

Citeste continuarea

Desert placinta impletita cu mere si stafide

Postat de Oana

Desert placinta impletita cu mere si stafide

Aluat : Topeste untul intr-o craticioara si ai grija sa nu il fierbi! Pune-l apoi in castronul cu faina, adauga putina sare, ouale batute, zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Pune si laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2016, 13:25
ce bune sunt si frumoase
la 07.03.2016, 13:47
Faine tare!
la 07.03.2016, 13:49
multumesc
la 07.03.2016, 13:50
S-o dat drumul la robinetul godineasa.....
la 07.03.2016, 13:51
Cleme))))))

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking