Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end)

Postat de alinutza1983 in Prajituri
20 Mar 2011 | 4739 vizualizari
Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end)

In weekend imi place sa ma rasfat ( si implicit sa ii rasfat si pe cei dragi ) cu ceva dulce....asa ca de data asta am ales sa fac niste cornuri pufoase cu untura si umplutura de marmelada ( ii multumesc mamei pentru ca mi-a trimis untura si marmelada!)

Ingrediente

  • 1 cana  untura topita
  • 4 cani cu faina
  • 1 ou+1 galbenus
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 cub drojdie de bere
  • 1 cana  lapte dulce
pentru umplutura:
  • 5 linguri marmelada
  • 10 nuci tocate
  • coaja de lamaie,
  • esenta de rom

Mod de preparare

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de zahar si un ou; in amestec se pune si un praf de sare.

2. Se adauga faina cernuta proaspat - in ploaie- amestecand cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine, alternand totul cu laptele caldut - in care s-a inmuiat drojdia de bere.

3. Amestecul obtinut se va framanta cu mana, iar dupa ce este bine omogenizat se va da la dospit- intr-un loc cald cca o  ora.

4. Dupa ce a crescut aluatul, il vom imparti intinde sub forma de sul si il vom imparti in cca 8 parti; fiecare din aceste bucati de aluat se va intinde cu ajutorul sucitorului, apoi se va taia in 4; pe bucatile de aluat obtinute - pe colt se pune o lingurita din amestecul de marmelada+ nuci+coaja lamaie+ esenta rom, apoi se ruleaza sub forma de corn. Asa se procedeaza pana terminam tot aluatul.

5. Asezam cornnurile pe o tava tapetata doar cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou- si, optional, putem sa le presaram cu mac sau zahar tos.

6.Dam tava la cuptorul fierbinte, apoi lasam foc mic cca un sfert  de ora, dupa care potrivim focul la iute, pana cand cornurile noastre devin rumene!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Postat de oanapl

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere de post

Postat de ralu_ca

Prajitura cu mere de post

Intr-un vas amestec grisul, zaharul, faina, sare si praf copt. Merele le-am spalat si le-am dat prin razatoare (cu tot cu coaja) si le-am amestecat cu uleiul, esenta si apa. Am adaugat apa pt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2011, 11:37
buunee
la 20.03.2011, 11:48
delicioase
la 20.03.2011, 11:48
bune sunt asa calde cu laptic sau ceai!
la 20.03.2011, 12:38
adevarat rasfat de ar fi in fiecare zi multumimi si noi mamei
la 20.03.2011, 13:13

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking