Coroniţă cu piept de pui şi hribi

Postat de diaconta in Pui
19 Sep 2013 | 8305 vizualizari
Coroniţă cu piept de pui şi hribi

Simplă dar deosebit de bună.pentru blat am folosit reţeta de la blatul pentru pizza,acela de care am fost şi eu mulţumită.Am profitat de faptul că e plina piaţa de hribi,aşa că numai bine s-au combinat cu pieptul de pui.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 300 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • O lingurita sare
  • 10 g drojdie proaspata
  • Aproximativ 100 ml apa calduta
  • Busuioc uscat

Pentru umplutura:

  • Un piept de pui dezosat (500 g)
  • 300 g ciuperci-hribi
  • Un morcov
  • Ardei rosu
  • 100 ml suc de rosii
  • O ceapa mica
  • Un caţel de usturoi
  • Sare,piper,boia
  • Rozmarin si maghiran uscat
  • Pudra de usturoi
  • Ulei
  • Patrunjel verde
  • Mozzarella
  • Un ou pentru uns

Mod de preparare

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina.

Am lasat sa dospeasca.

Faina am amestecat-o cu putina sare,am pus apoi drojdia,uleiul de masline.

Am pus apa calduta si am amestecat pâna s-a format o coca omogena.

Dupa aceasta,am luat coca din vas si am framântat-o cu ambele mâini în aer.

Se framânta pâna când obtinem o coca moale dar elastica,care se lucreaza usor.

Am presarat faina pe un blat,am întins putin coca,apasând-o cu degetele,am acoperit cu un stergar si am lasat 15 minute sa dospeasca în loc caldut.

Dupa aceasta,am pus coca la frigider pentru o ora.

Cât timp a stat coca la frigider,am pregatit umplutura.

Pieptul de pui l-am taiat foarte marunt,puteti chiar sa-l tocati.

Morcovul l-am curatat si l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ardeiul l-am taiat cubulete.

Ciupercile le-am curatat,le-am taiat felii,am prajit ceapa cu putin ulei,apoi am pus ciupercile.Am condimentat.

Le-am lasat pâna când a scazut toata zeama lasata de ele apoi am pus usturoiul.

Intr-o alta cratita am pus putin ulei si morcovul razuit,apoi am pus pieptul de pui.

Am condimentat.

L-am lasat pâna s-a deschis la culoare,am adaugat ardeiul si sucul de rosii.Am lasat pâna ce carnea a fost destul de bine patrunsa.

Am pus verdeata.

Am întins o foaie de aluat rotunda,pe care am pus-o într-o tava de tarta cu hârtie de copt,am pus în mijlocul ei un bol si am trasat un cerc.

In mijlocul cercului am taiat mai multe raze de cerc,obtinând niste triunghiuri,asa cum se vede în poza.

Am pus putin suc de rosii pe foaie,apoi  umplutura pe margine si am rasfrânt triunghiurile taiate înspre margini. Peste umplutura.

Am uns cu ou si am razuit mozzarella.

Am pus la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute.

Mie mi-a placut la fel de mult calda dar si rece.

Rece cu putin iaurt a fost o minunatie.

 

Pofta buna!!!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coroniţă cu piept de pui şi hribi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Pulpele de pui se spala bine, se cresteaza si se condimenteaza. In jurul lor se pun cartofii noi cu coaja spalati bine. Usturoiul se pune intreg cu coaja. Se stropesc cu ulei de masline,...

Citeste continuarea

Mancarica de pui sub capac de paine

Postat de Sim0naWorld

Mancarica de pui sub capac de paine

Intr-un vas de ceramica, in putin ulei am calit cateii de usturoi zdrobiti usor cu lama cutitului. Cand si-au lasat aroma, dar fara a se arde, i-am scos si am adaugat pulpele de pui spalate si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2013, 23:58
Superba si foarte gustoasa!
la 20.09.2013, 00:02
Vaai...ce bunatate avem acolo!!
la 20.09.2013, 00:10
la 20.09.2013, 00:39
Foarte buna!
la 20.09.2013, 06:22

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking