Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă

Postat de Satisfyyourcravings in Oaie
10 Mai 2013 | 6467 vizualizari
Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă

Ingrediente

  • Pentru costițe:
  • 6 costiţe mici de miel cu puţină grăsime
  • 4 căței de usturoi
  • 2 crenguțe cimbru proaspăt
  • 3 crenguţe de rozmarin proaspăt
  • 1 morcov mediu, tăiat rondele
  • 3/4 pahar vin roșu (eu am folosit Croix de Rambeau 2009)
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  • Pentru cartofi:
  • 6 cartofi noi, mici, cu coajă, tăiați longitudinal în 2
  • 10 grame unt nesărat
  • 2 căței de usturoi tocați
  • sare/piper

Mod de preparare

Într-un mojar, se amestecă 2 căței de usturoi cu puțină sare grunjoasă, crenguțele de cimbru și 1 crenguță de rozmarin, până rezultă o pastă omogenă. Se ung costițele cu emulsia obținută anterior și se lasă la marinat minim 1 oră.

Într-o tavă, se așează rondelele de morcovi, apoi restul de rozmarin, costițele de miel și 2 căței de usturoi cu tot cu coajă și se stropește cu vin și 30 ml apă. 

Se introduce în cuptorul preîncălzit la 210 de grade Celsius, pentru 30 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului. Se lasă la odihnit încă 10 minute în cuptor.

Cartofii se fierb 5 minute în apă fierbinte cu sare. 

 Untul se topește într-o tigaie și când nu mai face spumă se adaugă cartofii. Se lasă 3-4 minute la foc mediu spre mare, apoi se întorc și se mai lasă câteva minute. 

Se toarnă în tigaie 20 ml apă și se acoperă imediat. Se lasă 4 minute, scuturând tigaia din când în când.

Se ia tigaia de pe foc, se adaugă usturoiul tocat şi rozmarinul, se acoperă și se lasă la infuzat 5-10 minute.

Costițele de miel se ornează cu frunze de mentă proaspătă și se servesc alături de cartofii aromați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Coaste de miel la cuptor pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de gaby_d

Coaste de miel la cuptor pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Pregateste coastele de miel, aparatul de vidat Food Saver si caserola pentru marinare Food Saver . Intr-un vas amesteca toate ingredientele pentru marinare cu exceptia mierii. Unge cu...

Citeste continuarea

Miel de Pasti

Postat de mihaelar63

Miel de Pasti

Carnea de miel se spala cu mare atentie . Intial am lasat  carnea bucati mai mari  Dupa ce am condimentat am portionat bucatile  mai mici. Portionata carnea se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2013, 12:16
pe gustul meu,arata fantastic
la 10.05.2013, 12:20
Aici sunt fana,puteai sa pui mai multe costite,ca abia-mi ajung pe o masea...
la 10.05.2013, 12:21
CE BİNE ARATA
la 10.05.2013, 12:23
Cleme)
la 10.05.2013, 12:24
M-am gândit că e de ajuns că are și cartofi , dar data viitoare voi ține minte! Promit, Cleme dragă!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking