Cosulete cu budinca de vanilie si mere

Postat de merisor67 in Prajituri
6 Dec 2012 | 3157 vizualizari
Cosulete cu budinca de vanilie si mere

Azi am primit produsele comandate din camara si n-am rezistat sa nu le incerc.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 250 ml iaurt de tara
  • 4 linguri zahar
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 800 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei
  • un varf lingurita bicarbonat
  • Pentru budinca de vanilie:
  • 750 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 100 gr unt
  • Pentru umplutura cu mere:
  • 4 mere mari
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Pentru aluat am frecat untul cu zaharul, am adaugat uleiul si oul intreg, apoi iaurtul in care am dizolvat bicarbonatul.

Am omogenizat bine, am adaugat sarea si esenta apoi faina. Am framantat aluatul si l-am lasat la odihnit 10 minute la frigider.

Pentru budinca de vanilie am amestecat intr-un vas, faina cu praful de budinca si zaharul peste care am pus putin lapte rece si am omogenizat. Apoi am pus restul de lapte caldut, sarea si am pus vasul la foc incet mestecand continuu pana a atins punctul de fierbere, apoi am ridicat de pe foc si am incorporat untul. Am dat budinca la rece.

Merele le-am spalat, le-am scos interiorul si le-am trecut prin robot fara a le curata coaja. Le-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara si am lasat pana s-a topit zaharul si s-au colorat putin.

Am luat aluatul, l-am portionat si am asezat in foaie subtire nu mai mare decat degetul mic, pe peretii formelor de cosulete. Am copt la 180 grade cate 25 minute.

Mi-au iesit 10 cosulete.

Dupa coacere am umplut fiecare cosulet cu budinca si mere.

Foarte mult le-a placut baietilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu budinca de vanilie si mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura saseasca cu afine

Postat de mirela0911

Desert prajitura saseasca cu afine

Mai intai se prepara grisul. Se pune laptele la fiert impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie grisul, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase....

Citeste continuarea

desert cheesecake marmorat cu ciocolata

Postat de vio_dreams

desert cheesecake marmorat cu ciocolata

Blat : Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul. Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la rece....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2012, 22:14
Yamiii
la 06.12.2012, 22:16
ce super!!!
la 06.12.2012, 22:19
vai,Merisor! ce frumuseti ai facut , bravooo! iar ma bagi la pofte ))
la 06.12.2012, 22:19
buneee!
la 06.12.2012, 22:19
ce faine suntprimesc????

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking