Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

Postat de bucatarasa in Oaie
25 Apr 2024 | 415 vizualizari
Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar este o delicatesa apreciata in bucataria internationala, in special in sezonul de primavara, cand carnea de miel este la cote maxime de prospetime si savoare. Aceasta reteta presupune gatirea cotletelor de miel in cuptor sau pe gratar, impreuna cu aromele si condimentele potrivite, pana cand devin fragede si suculente.

Ingrediente

  • Ingrediente Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar
  • 4 cotlete de miel (aproximativ 200g fiecare)
  • 4 catei de usturoi, maruntiti fin
  • sucul de la o lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de mustar Dijon
  • 2 linguri de cimbru proaspat, tocat
  • Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust

Mod de preparare

Cum se prepara reteta Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

 Preincalziti cuptorul la 180°C sau pregatiti gratarul.

Intr-un castron mic, amestecati usturoiul maruntit, sucul de lamaie, uleiul de masline, mierea, mustarul, cimbrul tocat, sare si piper pentru a forma marinada.

Pregatiti cotletele de miel, indepartand excesul de grasime, si apoi le ungeti bine cu marinada preparata.

Lasati cotletele sa se marineze timp de cel putin 30 de minute sau pana la o ora, pentru a absorbi aromele.

Daca gatiti la cuptor, asezati cotletele de miel intr-o tava de copt si coaceti-le timp de aproximativ 20-25 de minute pentru o friptura medie, sau mai mult timp daca doriti o friptura mai bine facuta.

Daca gatiti pe gratar, frigeti cotletele timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte pentru o friptura medie, ajustand timpul in functie de preferintele dvs. de gatire.

Dupa ce sunt gata, lasati cotletele sa se odihneasca timp de cateva minute inainte de a le servi.

Serviti cotletele de miel cu garnituri precum cartofi la cuptor, legume proaspete sau o salata verde. Pofta buna!

Recomandam si friptura de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de diaconta

Tocanita de miel  pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Am spalat si sters carnea cu un servet de hârtie. Am amestecat toate ingredientele pentru marinada. Am pus carnea în marinada obtinuta, am întors-o ca sa se îmbibe...

Citeste continuarea

Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de merisor67

Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Preparam mai intai marinata. Amestecam otetul balsamic cu sosul de soia, adaugam condimentele si sarea si cu acest amestec masam bine carnea de pe oase, apoi punem oasele in caserola pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2024, 14:27
Ce prezentare frumoasa, o fotografie de nota 10
la 25.04.2024, 16:22
la 27.04.2024, 19:35
Eu nu mananc miel, dar ai mei da, iar cotletele tale arata minunat! Felicitari!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking