Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce

Postat de vasimur in Porc
12 Noi 2017 | 5129 vizualizari
Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce

  O mâncare gustoasă, dietetică și apreciată de foarte multă lume. Din ingredientele de mai jos au rezultat 3 porții.

Ingrediente

  • 3 cotlete (vrăbioare) de porc - au cântărit cca 600 g
  • 2-3 cartofi (în funcție de mărimea lor)
  • 2 morcovi
  • 1 telină rădăcină, mică
  • 1 varză dulce, mică
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • apă
  • oțet alimentar din vin

Mod de preparare

 

Se curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită, iar țelina și cartoful, felii de grosime potrivită. Dacă cartofii sunt mai mari, îi tăiem în două sau patru, pe lungime după care îi tăiem felii de grosime potrivită.

 Se toarnă apă în aparatul de gătit cu abur (dacă nu aveți așa ceva, puneți legumele, la fiert, într-un vas, în apa fierbinte cu sare). Se pun legumele în vasul destinat acestui lucru și punem capacul. Fixăm timpul la 30 min și se lasă să fiarbă.

 Între timp, se spală bine cotletele. Se pun la prăjit în tigaia gril, pe ambele părți. Când sunt gata, se scot pe o farfurie. Se condimentează după gust cu sare, piper și boia de ardei dulce.

 Preparare salată de varză: se spală varza, se taie fideluțe după care se freacă cu sare și se lasă 10-15 min la macerat. Se stoarce varza de zeama lăsată, se pune într-un vas și se toarnă peste ea, o soluție de oțet, diluată cu apă, după gust. Pe deasupra se poate presăra piper, boia și verdeață (mărar sau pătrunjel) tăiată mărunt.

 Când legumele sunt fierte, le așezăm pe farfurie, împreună cu cotletul. Pe deasupra se presară verdeață (mărar sau pătrunjel) tăiată mărunt.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tochitura moldoveneasca

Postat de RODIMUR

Tochitura moldoveneasca

Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate...

Citeste continuarea

Cotlete de porc cu gorgonzola si nuci (Reteta video)

Postat de Papalapap

Cotlete de porc cu gorgonzola si nuci (Reteta video)

Taie nucile, dar nu le mărunți prea tare (1) , fiindcă vei dori să le simți textura în sosul cu gorgonzola. Taie și brânza gorgonzola în bucățele (2) , ca să se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2017, 18:29
Tare bun cotletul cu legume
la 12.11.2017, 18:29
Rasfat total!
la 12.11.2017, 18:33
Mulțumesc, Buni!
la 12.11.2017, 18:34
Mulțumesc Cristina!
la 12.11.2017, 19:35
Cam bun, cam bun

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking