Cotlet si muschiulet de porc umplut

Postat de diaconta in Porc
26 Dec 2010 | 20442 vizualizari
Cotlet si muschiulet de porc umplut

O idee buna de aperitiv sau de o friptura cu sos si garnitura.

Ingrediente

  • o bucata cotlet de porc( 1.200 kg)
  • o bucata muschiulet de porc
  • 500 gr carne tocata de porc
  • usturoi
  • verdeata
  • rozmarin
  • morcovi
  • 2 oua
  • sare,piper,vegeta
  • sos de soia
  • ceapa
  • telina
  • mar
  • ghimbir
  • ulei
  • vin
  • supa de legume
  • smantana

Mod de preparare

Cotletul e de preferat sa fie mai subtirel.

Cu ajutorul unui cutit se face o taietura prin mijlocul cotletului,apoi incercam sa facem un "buzunar" in care vom pune umplutura.

La fel procedam si cu muschiuletul de porc.

Se condimenteaza cotletul si muschiuletul ,se presara cu rozmarin si se lasa la rece pentru cateva ore.

Carnea tocata se condimenteaza la fel ca si compozitia pentru carnati.Se pune usturoi si piper cat sa fie suficient de condimentata.Se adauga cele doua oua batute,verdeata morcovi mici congelati.

Cu aceasta compozitie se umple cotletul si muschiuletul.Dupa aceasta operatiune acestea se prajesc putin intr-o tigaie cu ulei.Astfel porii se vor inchide si carnea va ramane mai suculenta.In cazul cotletului atat cat este posibil,carnea fiind mai seaca.

Intr-o tava se pune ulei si se face un pat din morcovi,ceapa,telina,mar si ghimbir.

Se aseaza cotletul si muschiuletul,se pune deasupra putin sos de soia.Se adauga si supa de legume.Va fi nevoie de mult lichid,deoarece cotletul va sta la cuptor cam doua ore,muschiuletul va fi gata mai repede.

Cand carnea este facuta de jumatate se adauga si vinul si doua crengute de rozmarin.

Legumele le vom folosi pentru prepararea unui sos delicios.

Legumele se paseaza in blender si se subtiaza cu putina grasime din tava si smantana pana la obtinerea consistentei dorite.

Este un sos foarte aromat care se combina foarte bine cu cotletul care este o carne mai seaca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet si muschiulet de porc umplut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (73)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Papricas de porc cu galuste

Postat de katty

Papricas de porc cu galuste

Taiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi...

Citeste continuarea

Chiftele de porc cu telina si busuioc

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de porc cu telina si busuioc

Carnea tocata se pune intr-un castron,se pun condimentele si ceapa tocata marunt. Telina se da pe razatoare (ar fi mai bine pe cea mica), frunzele de busuioc se toaca cat mai marunt cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2010, 19:32
ce bune si bine arata
la 26.12.2010, 19:47
Ligia e putin de munca dar merita
la 26.12.2010, 19:54
la 26.12.2010, 20:00
Lili
la 26.12.2010, 20:48
mai dia iar ai facut bunatati una si una

Vezi toate comentariile (73)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking