Cotlete de miel cu sos de cirese amare si cimbrisor

Postat de Ksenya in Retete Delikat
2 Iul 2018 | 2933 vizualizari
Cotlete de miel cu sos de cirese amare si cimbrisor

Va recomand o minunatie de cotlete. Sunt suculente si fragede, care pe deasupra se fac si usor. Va indemn sa le incercati.  

Ingrediente

  • 8 cotlete de miel
  • o bucata unt
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita rasa cimbrisor Delikat
  • Piper Delikat
  • 1 cana cirese negre amare
  • 250 ml vin rosu dulce
  • Sare dupa gust
  • 2 lingurite melasa din trestie de zahar sau zahar brun
  • 1 crenguta de rozmarin

Mod de preparare

Cotletele le saram, le piperam, le stropim cu un pic de ulei, le acoperim si lasam la temperatura camerei 15 minute.

Intr-o tigaie turnam uleiul, asteptam sa incazeasca uleiul si adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului. Cand usturoiul s-a rumenit, il scoatem si-l aruncam.

Adaugam coastele si bucata de unt, crenguta de rozmarin, rumenim carnea pe ambele parti si le scoatem si le punem intr-o tava pentru cuptor. Procedam la fel si cu celelalte cotlete ramase.

Dam cotletele la cuptor (incalzit in prealabil ) pentru 10 minute la 180 grade C.

Intre timp pregatim sosul.

In sosul ramas de la cotlete, adaugam vinul, melasa si ciresele fara samburi precum si cimbrisorul, lasam la foc mediul pana sosul se leaga.

 Piperam si saram dupa gust.

 

 Se scot cotletele din cuptor  pe un platou fierbinte  si se servesc imediat  cu cartofi copti si sos de cirese amare .

 

 Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de miel cu sos de cirese amare si cimbrisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cartofi crocanti la cuptor cu Chorizo, oua ochiuri si sos picant

Postat de Satisfyyourcravings

Cartofi crocanti la cuptor cu Chorizo, oua ochiuri si sos picant

Se amesteca toate ingredientele pentru sos si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.  Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Cartofii se curata de coaja si se...

Citeste continuarea

Pulpe de gasca cu piure, mere caramelizate si sos de zmeura

Postat de Ina

Pulpe de gasca cu piure, mere caramelizate si sos de zmeura

Pulpele de gasca se spala in apa rece si se lasa 1 minut la scurs.  Nu condimentam carnea de la inceput pentru a nu se deshidrata carnea. Sarea se va adauga peste carne doar la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:19
la 06.07.2018, 10:46
la 06.07.2018, 11:32
N-am mai mâncat miel de foarte mult timp, așa că vin la masă la tine, că mi-e tare poftă...!
la 06.07.2018, 11:45
Nebunie de arome si gusturi! Big like!!
la 08.07.2018, 21:37
Arata ca in reviste! Bravo!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking