Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)

Postat de gaby_d in Vita
31 Oct 2012 | 9285 vizualizari
Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)

Cantitatile retetei sunt relative, in functie de marimea vasului, de numarul de persoane prezente la masa, de legumele folosite.

Ingrediente

  • carne de vita
  • ceapa
  • morcov
  • porumb fiert
  • mazare (de data asta nu am pus)
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri pasta tomate
  • 150 ml supa de legume
  • cartofi
  • galbenus de ou (un galbenus pentru 4-5 cartofi)
  • unt
  • lapte
  • branza rasa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pune cartofii curatati si spalati la fiert in apa cu sare.

Intre timp curata ceapa, morcovul si toace-le marunt.

Topeste unt intr-o tigaie si pune ceapa si morcovul. Caleste-le 5 minute.

Adauga carnea de vita pe care in prealabil ai tocat-o prin masina de carne. Caleste-o pana se deschide la culoare, amestecand. Stinge cu supa, adauga sosul de soia , pasta de tomate, sare si piper. Omogenizeaza si lasa la foc mediu, amestecand cand si cand, pana ce carnea e patrunsa bine, si a ramas doar putin lichid. Inainte cu 5 minute de a opri focul adauga si porumbul, mazarea sau alte legume dupa preferinte.

Unge un vas termorezistent cu unt si repartizeaza uniform compozitia de carne.

Din cartofii fierti prepara un piure cremos adaugand unt, galbenusuri, branza rasa si lapte.

Repartizeaza-l uniform peste compozitia de carne si introdu  vasul in cuptorul preincalzit, la foc iute, pana cand piureul se rumeneste usor la suprafata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti si inveliti in aluat de pizza(reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Ardei umpluti si inveliti in aluat de pizza(reteta video)

     se pune faina intr-n bol si facem un orificiu  unde se  pune drojdie si zahar,, se toarna jumatate din apa si se lasa drojdie sa se activeaza timp de 5 minute....

Citeste continuarea

Chiftelute glazurate din carne de vitel

Postat de simona72

Chiftelute glazurate din carne de vitel

Carnea fiarta de vitel, se taie bucati se toaca sau se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga untul, sare si piper si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca tot cu ajutorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2012, 15:00
daca tot sunt prima la masa o sa-mi iau portie dubla ca arata super bine
la 31.10.2012, 15:01
vai ce bine aratavreau si eu vreo 2 portii
la 31.10.2012, 15:01
Al doilea cică primeşte şi mai multMie îmi place când se spune la reţetă că-s relative cantităţile. Deci punem relativ şi mâncăm cântărit
Gaby
la 31.10.2012, 15:04
al treilea padre deci eu sunt a doua si primesc mai mult
la 31.10.2012, 15:06
arata tare fain!trebuie incercata reteta neaparat

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking