Cous-cous cu legume

Postat de Sylvia in Mancaruri de legume
20 Mai 2014 | 8456 vizualizari
Cous-cous cu legume

Va prezint o reteta simpla si aromata care merge de minune in orice imprejurare, eu am mancat-o in cadrul programului de slabit Montignac, se poate manca de post sau ca si garnitura langa o bucata de friptura, dupa bunul plac al fiecaruia. Sunt indragostita de bucataria africana de cativa ani de cand am mancat adevarate tajine marocane sau cous-cous-uri algeriene, pline de culori si de arome, care vorbesc prin bogatia aromelor lor de vremuri mult apuse si de oameni calatori care o data asezati seara in fata unui foc stiau sa faca spectacol de culori si arome. Ca sa innobilez putin preparatul am adaugat cateva tije de sparanghel.

Ingrediente

  • cous-cous (eu am folosit integral )
  • dovlecel verde ( zuchinni)
  • ceapa
  • ardei
  • naut
  • rosii
  • tija de telina
  • fasole boabe alba
  • cateva tije de sparanghel
  • raz al hanout
  • coriandru pudra
  • chimen
  • ulei masline
  • sare de mare
  • piper
  • cous-cous integral
  • fond de legume

Mod de preparare

Din compozitie va dati seama ca acest fel de mancare este o explozie de culori si savori, diferite texturi care se vor imbina armonios in final, este atat de buna incat carnea nu isi mai gaseste locul.

In prima etapa se spala, curata si se taie gelumele, ceapa, telina, rosiile in cuburi iar dovlecelul in jumatati de rondele. Am folosit naut  fiert in prealabil si fasole boabe prefiarta  ( care este gata in 20 minute)  ca sa omogenizam pe cat posibil timpii de gatire. 

Intr-o tigaie incapatoare si neaderenta se pun in putin ulei de masline ceapa, telina, si fasolea boabe prefiarta. Se asezoneaza si se lasa sa se inmoaie putin si apoi se adauga condimentele ( raz al hanout, coriandru pudra si putin chimen pudra) se inmoaie totul cu fond de legume si se lasa sa clocoteasca. Dupa 5-10 minute adaugam dovlecelul taiat jumatati de rondele si rosiile taiate cubulete si ardeiul. Se taie sparanghelul in bucati medii si se adauga la compozitie mai putin varfurile care vor fi puse abia la final. Se lasa sa fiarba totul in jur de 10 minute si se adauga nautul fiert, varfurile de sparanghel si se rectifica asezonarea, completandu-se cu condimente dupa gust, mie imi place sa mai adaug chimen si coriandru macinat la final ca sa se simta bina aroma.

Intr-un vas separat se pune cous-cous-ul peste care se toarna o lingura de ulei si se omogenizeaza bine. Este un bun secret algerian ca sa aveti un cous-cous aromat si care nu se lipeste? Se asezoneaza cu putina sare si se toata peste  el apa clocotita lasand-ul pret de 5-7 minute pana absoarbe apa. 

Se serveste intr-un platou frumos colorat, cous-cous in centru si legumele si sosul lor in jur, cu verdeata aromata dupa gust eu am folosit putin coriandru. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ratatouille

Postat de Dea_Dea

Ratatouille

Pregatim sosul: ceapa si usturoiul se toaca. Se pun la calit in tigaie cu uleiul de masline. Rosiile se decojesc de coaja si se taie bucati. Se pun peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu...

Citeste continuarea

Dovlecei la cuptor

Postat de andaoana

Dovlecei la cuptor

Dovlecei ii spalam bine si ii curatam partial de coaja . Ii taiem pe lungime in jumate , si fiecare jumate in 3 sau 4 parti . Presaram cu sare si ii asezam intr-o tava antiaderenta . Stopim cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2014, 00:06
ce-mi place
la 20.05.2014, 00:23
excelent!!!si culorile sunt asa de frumoase in farfuriw!!
la 20.05.2014, 06:03
Bun si sanatos
la 20.05.2014, 06:35
super culori, super arome!
la 20.05.2014, 07:05
arata grozav

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking