Cozonac - Briosa "Omida"

Postat de ctlina in Dulciuri
25 Iul 2015 | 4219 vizualizari
Cozonac - Briosa "Omida"

Un cozonac "ciudat" ...... va place cu siguranta copiilor Reteta asta mi-a adus aminte de povestea Omida mancacioasa de Eric Carle. Este una dintre cele mai vandute carti pentru copii la nivel global. "Omida mancacioasa", este titlul care l-a facut celebru pe Eric Carle. Acesta este apreciat in intreaga lume pentru unicitatea ilustratiilor si pentru originalitatea cartilor sale. Se spune ca in fiecare minut, undeva in lume se vinde o carte cu "Omida mancacioasa". Din anul 1969 si pana astazi, aceasta a fost tradusa in aproape 50 de limbi si s-a vandut in 29 de milioane de exemplare. Povestea omidei incepe o data cu iesirea ei din ou, cand pleaca infometata in cautarea hranei. Luni gaseste un mar, marti doua pere, miercuri trei prune, iar pana sambata mananca atat de mult, incat o doare burtica. Isi revine rontaind o frunza frageda si apoi se retrage obosita in cocon. Doarme doua saptamani, iar cand se trezeste se transforma intr-un minunat fluture. Cartea "Omida mancacioasa" ofera copiilor, pe langa o poveste fascinanta, posibilitatea de a invata numerele, zilele saptamanii si cateva notiuni despre mediul inconjurator. In plus, Eric Carle le prezinta arta colajului, iar copiii incearca sa-l imite, pictand hartia cu diverse modele si texturi, apoi decupand-o si combinand-o. Sursa : www.carteacopiilor.ro

Ingrediente

Aluat;

  • 350 g făină
  • 40 g zahăr
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 13 cl de lapte cald
  • 80 g unt moale
  • 1 ou
  • 1 pachetel de zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuțit de sare

Umplutura:

  • 100 g de migdale macinate
  • 1 lingura de cacao
  • 2-3 linguri de zahăr
  • 1 albus de ou
  • 3 linguri de lapte
  • esenta de rom
  • 40 g stafide

Mod de preparare

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, laptele caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. 

Lasam sa-si dubleze  volumul .

In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si zaharul vanilat. Amestecati.

La final adaugam untul moale si framantam cca 10-15 minute.  

Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald. 

Pregătiți umplutura:
Albusul de ou se bate spuma cu un praf de sare. Se amesteca migdalele macinate cu cacaoa, zahărul, esența de rom și laptele. Incorporam albusul de ou batut amestecand usor de sus in jos. Adaugam stafidele.

Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara. Se taie fâșii mici pe partea de jos a dreptunghiului.

Pe partea superioară punem umplutura. Rulam pana la partea de aluat tăiat.

Luați fiecare bandă și o dati peste ruloul format cu umplutura- tot ruloul va fi acoperit cu benzi (vezi fotografiile).  Asezati briosele pe o tava cu hartie de copt si le poziționati in forma de omidă.

Puneti ochii - bucatele de ciocolata sau stafide .....

Lasati sa creasca inca 30 de minute.  Incalziti cuptorul la 180 ° C. Ungeti cu galbenus de ou si decorati  

Se coace timp de aproximativ 30 de minute.

Serviti la micul dejun cu cafea sau ciocolată caldă ......... hummmmmmmmmm

Poftă Bună !!!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac - Briosa "Omida"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu rubarba si capsuni - reteta video

Postat de scortisoara

Placinta cu rubarba si capsuni - reteta video

Reteta video: https://youtu.be/cDZhyycZ31s Framantam un aluat din untul taiat cubulete, faina, zaharul si sarea. Apa adaugam putin cate putin, cat este nevoie, 100 ml e doar o cantitate...

Citeste continuarea

Desert papanasi

Postat de licurici_lra

Desert papanasi

Branza de vaci se amesteca cu oul, zaharul, esenta si coaja de lamaie si portocala. Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si praful de copt, apoi se pun peste branza si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2015, 19:59
Ce dragut si cu siguranta e si delicios
la 25.07.2015, 20:03
mersi Adele
la 25.07.2015, 20:31
Frumos!
la 25.07.2015, 20:31
la 25.07.2015, 20:40
Chiar zici ca-i o omida...Omide....

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking