Ingrediente
- 1 kg. faina
- 1 cub drojdie
- 2 galbenusuri
- 2 zahar vanilat
- o lingurita esenta de rom
- 2 linguri razatura de lamaie
- 100 gr. zahar tos
- 3 linguri margarina
- 1 lingurita sare
- 500 ml. lapte
- 2 linguri ulei
- 1 ou pentru uns cozonacul
- 500 gr. rahat de fructe
Mod de preparare
Se pune drojdia la inflorit in 150 gr. lapte caldut si o lingura zahar .
Cernem faina si facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , adaugam zaharul , zaharul vanilat, esenta de rom ,3 linguri margarina razatura de lamaie .
Adaugam laptele caldut si 2 galbenusuri si framantam pana cand se desprinde aluatul de pe mana si face basicute .
Incalzim 2 linguri de ulei si mai framantam cateva minute , aluatul va deveni pufos si nu se usuca repede cozonacul .
Lasam aluatul la crescut la loc caldut pana ce isi dubleaza volumul .
Inpartim aluatul in 2 parti , intindem pe o planseta si punem bucatelele de rahat , rulam cozonacul , il ungem cu ou batut si il lasam 15 minute la crescut la loc caldut .
Incalzim cuptorul la 180 grade si introducem tavile la cuptor .
In aproximativ 40 minute cozonacii vor fi copti .
Se scot din tava si se acopera cu un prosop si cand s-au racit putin taiem felii .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|