Ingrediente
- 500 g faina alba
- 100 g zahar
- 150 ml lapte
- 10 g drojdie uscata
- 250 g unt topit
- 2 oua
- coaja de lamaie
- sare
- 100 g zahar brun
- 50 g unt topit
- 2 linguri scortisoara
Mod de preparare
Intr-un vas am cernut faina, in mijlocul caruia am facut o adancitura. Laptele l-am incalzit usor impreuna cu zaharul. Am pus drojdia in adancitura, am adaugat putin lapte caldut si am lasat sa creasca vre-o 15 minute. Am adaugat treptat si restul de lapte, ouale batute, putina sare, iar la final treptat am incorporat untul topit. Aluatul obtinut l-am frantatat cca 20-30 minute, pana untul topit a fost incorporat tot, iar aluatul are o consistenta elastica.
Am lasat aluatul la crescut 1 ora, pana ce si-a dublat volumul. Din aluatul crescut am intins o foaie dreptunghiulara, pe care am uns-o cu unt topit, am presarat zahar brun si scortisoara. Cu un cutit bine ascutit am taiat aluatul in patrate egale, pe care le-am asezat unele peste altele, apoi pe toate in tava. Cu pensula am uns tot cozonacul, am presarat zahar brun si scortisoara si am lasat la dospit vre-o 15 minute.
Am dat cozonacul la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, sau pana ce acesta se rumeneste frumos, fara a se arde.Am scos cozonacul usor din tava, fara a se rupe, si l-am papat cu mare pofta.
Pofta buna va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac feliat cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|