Cozonac feliat cu scortisoara

Postat de Sim0naWorld in Dulciuri
4 Apr 2015 | 4177 vizualizari
Cozonac feliat cu scortisoara

Aromat, gustos, imbietor, nu trebuie sa lipseasca de pe masa la orice sarbatoare!

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata
  • 250 g unt topit
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • sare
  • 100 g zahar brun
  • 50 g unt topit
  • 2 linguri scortisoara

Mod de preparare

Intr-un vas am cernut faina, in mijlocul caruia am facut o adancitura. Laptele l-am incalzit usor impreuna cu zaharul. Am pus drojdia in adancitura, am adaugat putin lapte caldut si am lasat sa creasca vre-o 15 minute. Am adaugat treptat si restul de lapte, ouale batute, putina sare, iar la final treptat am incorporat untul topit. Aluatul obtinut l-am frantatat cca 20-30 minute, pana untul topit a fost incorporat tot, iar aluatul are o consistenta elastica. 

Am lasat aluatul la crescut 1 ora, pana ce si-a dublat volumul. Din aluatul crescut am intins o foaie dreptunghiulara, pe care am uns-o cu unt topit, am presarat zahar brun si scortisoara. Cu un cutit bine ascutit am taiat aluatul in patrate egale, pe care le-am asezat unele peste altele, apoi pe toate in tava.  Cu pensula am uns tot cozonacul, am presarat zahar brun si scortisoara si am lasat la dospit vre-o 15 minute. 

Am dat cozonacul la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, sau pana ce acesta se rumeneste frumos, fara a se arde.Am scos cozonacul usor din tava, fara a se rupe, si l-am papat cu mare pofta.  

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac feliat cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu dulceata de zmeura

Postat de alba_zori

Tarta cu dulceata de zmeura

Intr-un bol am dat prin sita faina, praful de copt, cacaoa, scortisoara si zaharul, apoi am adaugat margarina la temperatura camerei si taiat bucatele mici. Am lucrat-o putin cu mana pana s-a...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ovaz, ciocolata si merisoare

Postat de Oana

Desert fursecuri cu ovaz, ciocolata si merisoare

Mai intai, mixeaza untul moale cu zaharul, pana devine cremos. Pune apoi pe rand cate un ou, mixand in continuare. Adauga vanilia. Amesteca intr-un bol faina alba, faina de ovaz,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2015, 19:15
Tare bine arata
la 04.04.2015, 19:28
Ca tare bun trebuie sa fie !
la 04.04.2015, 19:36
foarte gustos!
la 04.04.2015, 20:01
Ce-mi place! Il probez saptamana viitoare!
la 04.04.2015, 20:06
Simona, iti recoomand portie dubla.. ca imediat se mananca unu singur

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking