Cozonac impletit cu nuca si rahat

Postat de ana77 in Prajituri
16 Apr 2012 | 5140 vizualizari
Cozonac impletit cu nuca si rahat

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1,5 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 350 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 600 ml lapte prins
  • 1 lingurita rasa sare
  • 5 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • Umplutura:
  • 300 gr nuci macinate
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 250 ml lapte
  • esenta de rom sau zahar vanilat
  • 200 gr rahat

Mod de preparare

Aluatul:

- cerni faina de 2-3 ori pt a fi cat mai afanata

- dizolvi drojdia cu putin zahar si laptele caldut

- zaharul il dizolvi in laptele prins si il incalzesti putin

- freci galbenusurile cu sarea

- faci o adancitura si framanti aluatul cu toate ingradientele in afara de unt si ulei

- dupa ce s-a format aluatul adaugi cate putin ulei si framanti vreo 10 min

- ungi aluatul din cand in cand cu unt si il impaturesti dupa care il ridici in sus si il izbesti de lighean cam 20 min pana se termina untul.

- acoperi apoi ligheanul cu un prosop curat si il pui la loc cald ca sa creasca cca o ora

Umplutura:

- dai nuca prin masina de tocat si o oparesti in laptele fierbinte, adaugi zaharul, esenta , cacaua si amesteci

- tai rahatul bucatele mici

Asamblare:

- imparti aluatul in 6 bucati pe care le intinzi in foi groase de 1,5 cm si le acoperi cu umplutura: pe 3 dinte foi intinzi umplutura de nuca iar pe celelalte 3 asezi rahatul pe toata suprefata foii si le rulezi pe toate bine astfel incat sa nu iasa umplutura pe afara

- iei un rulou cu nuca si unul cu rahat si le impletesti, asezandu-le apoi in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si procedezi asa cu toate rulourile si astfel obtii 3 cozonaci pe care ii lasi la crescut 30-40 min dupa care ii ungi cu galbenus de ou si ii presari cu mac sau nu si ii dai la cuptorul incins in prealabil la 180C (foc potrivit) si ii coci o ora (depinde de cuptor)

- ii lasi sa se raceasca in forme si ii scoti pe un gratar ii cureti de hartia de copt si ii lasi sa se raceasca bine apoi ii infasori in hartie de copt pt a nu se usca si ii asezi la loc racoros, in camara ....

Merita efortul sunt deliciosi! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chec economic cu mere

Postat de deyutzky

Chec economic cu mere

Intr-un bol amestecam uleiul, oul, zaharul, otetul si apa calduta, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si mixam pana la omogenizare. La sfarsit adaugam si esenta. Merele le...

Citeste continuarea

Desert prajitura Albinita

Postat de mirela0911

Desert prajitura Albinita

Foile: Intr-o craticioara se pun untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste zaharul si totul se omogenizeaza, amestecand continuu. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2012, 18:27
bun cozonacul tau
la 16.04.2012, 18:32
Multumesc Timea! Chiar a iesit f bun!
la 16.04.2012, 18:56
bun
la 16.04.2012, 19:30
Gurita
la 16.04.2012, 19:43
Verdict:frumos,pufos,buuuuuuun

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking