Cozonac impletit cu rahat

Postat de timea in Dulciuri
16 Dec 2012 | 6228 vizualizari
Cozonac impletit cu rahat

Se apropie Craciunul cu pasi repezi si cozonacul nu poate lipsi de pe masa. Azi am facut o proba de cozonac cu rahat. L-am impletit frumos, ca tot imi place mie sa ma joc cu aluatul :)

Ingrediente

  • 600 gr faina alba de grau
  • 2 oua mari
  • 100 gr zahar
  • 220 -240 ml lapte cald
  • 1/4 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 6 linguri ulei

Umplutura:

  • 350 gr rahat

Pentru uns:

  • un galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte

Mod de preparare

Este  important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte cald cu o lingurita de zahar si un pic de faina presarata deasupra.

Intr-un bol amestecam faina cu sarea si cojile de citrice. Drojdia dospita o turnam peste faina si amestecam cu mana. Adaugam apoi ouale batute si treptat restul de lapte cald in care am topit zaharul, iar spre final uleiul. Framantam cu mana pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Acoperim cu un prosop si eventual o patura si lasam la dospit la loc cald, ferit de curenti de aer, timp de aprox. o ora.

In acest timp pregatim umplutura. Rahatul in culori diverse il taiem bucatele pe un carpator presarat cu zahar pudra. Dam si rahatul si cutitul prin zahar pudra pentru a putea taia mai usor.

Impartim aluatul in trei parti egale.  Ungem masa de lucru cu putin ulei si cu mainile unse la fel cu ulei, intindem pe rand trei foi pe care presaram bucatile de rahat si apoi le rulam.

Impletim cele trei rulouri si punem cozonacul impletit intr-o tava de cozonac unsa cu ulei. Lasam din nou la dospit aprox. 20-30 de minute. Ungem  cozonacul cu galbenusul de ou amestecat cu o lingurita de lapte si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de aprox 35-40 minute.

Dupa ce il scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi feliem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (68)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac impletit

Postat de momo121

Desert cozonac impletit

Pentru aluat:      Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar, putin lapte cald si o lingura de faina si lasam sa actioneze timp de 10 minute.      Intre timp,...

Citeste continuarea

Cozonac impletit cu rahat

Postat de amalia01

Cozonac impletit cu rahat

Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2012, 20:10
ce prezentare frumoasa! Nu stiu la ce sa ma uit:la cozonac sau la decor?
la 16.12.2012, 20:10
la 16.12.2012, 20:12
Timi ai impodobit bradul pe jumatate
la 16.12.2012, 20:12
foarte bun
la 16.12.2012, 20:12
Ce cozonacel bunutz ai facut!

Vezi toate comentariile (68)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking