Ingrediente
- 200 g unt
- 60 g zahar
- 2 linguri smantana
- 3 oua
- coaja de lamaie
- 500 g faina
- un cub drojdie
- 50 ml apa calduta
- Umplutura:
- 300 g nuca macinata
- 300 g mac macinat
- 100 g zahar
- 100 g nuca de cocos
- gem dupa preferinte
Mod de preparare
Amestecam drojdia cu 50 ml apa calduta, putina faina si o lingurita zahar.Lasam la dospit 15 minute. Framantam maiaua cu galbenusurile de ou, zaharul, untul topit, smantana si coaja de lamaie.
Lasam la dospit 30 minute. Aluatul obtinut il impartim in patru buc.Intindem o foaie subtire pe care o ungem cu gem, pe jumatate de foaie punem mac iar pe cealalta jumatate nuca, rulam incet spre interior ambele parti lasam putin spatiu in mijloc pe care il umplem cu albusurile batute spuma si amestecate cu nuca de cocos.
Repetam operatiunea si cu celelalte 3 buc de aluat. Punem cozonaci intr-o tava tapetata cu hartie de copt ii ungem cu galbenus de ou si ii punem in cuptorul preincalzit 30 -35 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "ochi de pisica"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|