Ingrediente
- 600 g faina
- 100 ml apa calda
- 100 ml suc
- 10 g drojdie
- 5 linguri zahar
- un varf lingurita sare
- 50 ml ulei
- esenta rom
- coaja de potocala si de lamaie
- 250 g rahat
- 150 g migdale
- cacao
- miere
Mod de preparare
Pasul1:Am amestecat 100 ml apa calda cu zaharul, apoi am adaugat drojdia si l-am lasat la dospit cca. 10 minute.
Pasul2: Am pus faina si sarea intr-un castron, am facut o "gropita" în care am pus drojdia dospita.
Pasul3:Am adaugat sucul ,esenta , coaja de portocala/lamaie,le-am amestecat incet cu o lingura pana ce am obtinut o compozitie mai groasa,apoi am început sa framânt aluatul cu mana.
Pasul4; Spre final am adaugat uleiul.
Se framânta pâna se obtine un aluat elastic si nelipicios.
Pasul5: Se pune într-un vas,se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit pâna ce isi dubleaza volumul.
Intre timp,intr-un castron punem 1 pachet de cacao,migdalele tocate marunt si apa sau suc...amestecam pana ce obtinem o pasta.
Pasul6; Se împarte aluatul în doua parti egale si se întind doua foi pe care se aseaza rahatul taiat feliute. Se ruleaza,apoi se impletesc.
Se aseaza cozonacul rezultat într-o tava de chec/cozonac unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 20 minute.
Se ung cu miere diluata cu 2,3 linguri de apa si se baga in cuptorul incins pret de 35-40 de minute la temperatura de 180 grade C.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos de post cu migdale,cacao si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|