Cozonac unguresc

Postat de pity19 in Dulciuri
29 Mai 2014 | 2912 vizualizari
Cozonac unguresc

Pentru prima data am facut si s-a mancat foarte repede! :) Este un cozonac foarte pufos si gustos!

Ingrediente

Am folosit : Aluat!

  • 600 gr faina + 5 linguri
  • 250 gr unt \ margarina
  • 2 plicuri drojdie
  • 4 linguri sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • 300 ml lapte cald + 10 linguri

Umplutura :

  • 150 gr nuca macinata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 4 linguri zahar
  • 2 albusuri
  • 2 cuburi rahat ( cu aroma : lamaie + portocala )
  • 5 linguri lapte

Pentru uns :

  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri lapte

Mod de preparare

Aluat : Drojia o amestecam cu 3 linguri zahar +10 linguri de lapte cald + 2 pumni faina , amestecam bine si lasam 10 minute la crescut ;

Faina ramasa o amestecam cu untul \ margarina + zaharul + esenta de rom si zaharul vanilat , in mijloc adaugam maiaua cu drojdie si incorporam bine , mai adaugam restul de lapte , framantam bine si lasam la loc cald , vasul il acoperim cu un prosop si lasam cca 120 minute!

Umplutura : Albusurile le batem spuma cu zaharul , incorporam nuca macinata + esenta de rom + rahatul taiat marunt + laptele ; Mixam bine timp de 1-2 minute ;

Rulare , umplutura : Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina , adaugam umplutura si cu o lingura de lemn intindem ; Rulam si punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt ;

Ungem cu galbenusurile amestecate cu laptele si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr cca 60 minute pana trece testul scobitoarei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac unguresc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert baigli/cozonac unguresc

Postat de CameliaComan

Desert baigli/cozonac unguresc

Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam...

Citeste continuarea

Baigli- Cozonac unguresc

Postat de mena29

Baigli- Cozonac unguresc

  Prima data pregatim aluatul. Cernem faina, adaugam drojdia uscata si incorporam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Vom obtine o compozitie nisipoasa, la fel ca la aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2014, 21:23
Bun,bun!
la 29.05.2014, 21:29
la 29.05.2014, 21:42
Multumesc!
la 29.05.2014, 21:45

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking