Ingrediente
Am folosit : Aluat!
- 600 gr faina + 5 linguri
- 250 gr unt \ margarina
- 2 plicuri drojdie
- 4 linguri sare
- 1 plic zahar vanilat
- o lingurita esenta de rom
- 300 ml lapte cald + 10 linguri
Umplutura :
- 150 gr nuca macinata
- 2 lingurite esenta de rom
- 4 linguri zahar
- 2 albusuri
- 2 cuburi rahat ( cu aroma : lamaie + portocala )
- 5 linguri lapte
Pentru uns :
- 2 galbenusuri
- 4 linguri lapte
Mod de preparare
Aluat : Drojia o amestecam cu 3 linguri zahar +10 linguri de lapte cald + 2 pumni faina , amestecam bine si lasam 10 minute la crescut ;
Faina ramasa o amestecam cu untul \ margarina + zaharul + esenta de rom si zaharul vanilat , in mijloc adaugam maiaua cu drojdie si incorporam bine , mai adaugam restul de lapte , framantam bine si lasam la loc cald , vasul il acoperim cu un prosop si lasam cca 120 minute!
Umplutura : Albusurile le batem spuma cu zaharul , incorporam nuca macinata + esenta de rom + rahatul taiat marunt + laptele ; Mixam bine timp de 1-2 minute ;
Rulare , umplutura : Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina , adaugam umplutura si cu o lingura de lemn intindem ; Rulam si punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt ;
Ungem cu galbenusurile amestecate cu laptele si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr cca 60 minute pana trece testul scobitoarei!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|