Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

Postat de Ksenya in Prajituri
18 Feb 2015 | 6301 vizualizari
Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior http://www.bucataras.ro/retete/placinta-ruseasca-cu-branza-60048.html Am tot zis ca o postez si uite ca ia sosit momentul Usor de facut si e delicioasa. Ideala atat pentru micul dejun cat si pentru ceaiul de la ora 5.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 pahare faina proaspat cernuta
  • jumatate pahar zahar
  • jumatate pahar smantana
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • un ou
  • jumatate lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • o jumatate lingurita zahar vanilat
  • Pentru umplutura
  • 350 g. branza de vaci bine scursa si data prin sita/blender
  • 2 linguri zahar
  • o lingura gris
  • albusul de la un ou ,batut spuma
  • o lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • jumatate lingurita zahar vanilat (optional)
  • Pentru glazura
  • un galbenus
  • Optinal se pudreaza cu zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il rasturnam pe o folie, impaturim si-l dam la frigider minim 30 minute. Intre timp pregatim umplutura.

Amestecam pe rand toate ingredientele, la sfarsit adaugam albusul batut spuma. Umplutura e gata.

Aluatul il scoatem din frigider, il intindem pe o planseta, grosime aproximativa a aluatului  0,6 mm, decupam cercuri cu o forma sau cu un bol, eu am folosit ambele variante. Cu o lingura punem umplutura pe o jumatate de cerc, cu cealata jumatate acoperim fara a lipi marginile.

Tapetam o tava cu hartie de copt aranjam placintutele, ungem suprafata cu galbenus si le dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute, la temperatura de 180-200 grade.

Pofta buna! 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cочники-Placinta ruseasca cu branza II" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo

Blatul: Mixati 5 albusuri spuma cu un praf de sare. Restul de oua cu galbenusurile, le bateti cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, iaurtul si vanilia. Faina o amestecati...

Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu piersici si mure

Postat de ralu_ca

Prajitura rasturnata cu piersici si mure

Intr-un vas am batut bine albusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, uleiul, praful de copt ( stins in putin otet ), esenta,sare...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 18.02.2015, 15:29
Ar fi perfecta si langa un ceai
la 18.02.2015, 15:33
delicioase
la 18.02.2015, 15:34
ce buna trebuie sa fie
la 18.02.2015, 15:41
Cred ca-s tare bune!
la 18.02.2015, 15:41
Ador branzeturile, iar placintele astea imi plac tare mult!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking