Crackers vegani picanti

Postat de adnia in Aperitive / Garnituri
8 Dec 2013 | 6380 vizualizari
Crackers vegani picanti

Recunosc ca de multe ori sunt pe fuga inca de dimineata, micul dejun este frugal sau intarziat…iar cand se face ora 11.00, deja stomacul imi face semne ca ar fi cazul sa mananc ceva imediat, altfel o sa-mi creeze neplaceri. Si cum mai toata ziua sunt in alergaturi (cine nu e?:)), am nevoie de solutii rapide, la indemana, hranitoare si gustoase…ce mai, sa se impace cu cei 3S ai mei! Asa prind viata ideile care-mi infloresc in minte ori de cate ori am o clipa libera…daca ma credeti, chiar si seara, pana adorm ma gandesc cum sa impac lipsa de timp cu activitatile mele si nevoile culinare ale noastre! Insa momentele mele favorite pentru asa ceva sunt exact clipele cand sunt la volan (caci am distante lungi-lungi de parcurs zilnic si saptamanal), caci atunci ma relaxez si-mi las gandurile sa zburde in voie! Acestea sunt clipele cele mai frumoase din zi, cand pot petrece timp doar cu mine si cu pasiunile mele:)

Ingrediente

  • 1 ceasca faina de porumb
  • 1 ceasca faina de linte rosie
  • 1/4 lingurita pudra de chilli
  • 1/4 lingurita sare neiodata
  • 1/2 ceasca faina de quinoa
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2-3 linguri apa plata

Mod de preparare

1. In primul rand se pregatesc toate tipurile de faina. Acest lucru se obtine foarte usor prin rasnirea boabelor de linte, quinoa si macinarea malaiului, astfel incat sa avem faina cat mai fina (daca doriti, malaiul se poate lasa si asa).

2. Se amesteca toate ingredientele uscate, se adauga uleiul de masline si apa.

3. Se incepe amestecarea tuturor ingredientelor cu mana sau cu robotul, incercand sa obtinem un aluat (daca nu se leaga suficient, se mai pot adauga cateva linguri de apa plata, dar cu grija, pentru a nu avea un aluat prea moale).

4.Pe o foaie de copt asezata pe planseta, se intinde cu sucitorul o foaie de aluat foarte subtire.

5. se decupeaza formele dorite, cu ajutorul unui decupator pentru fursecuri.

6. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 5 minute la foc iute.

7. se lasa sa se raceasca, dupa care se scot din tava si se aseaza pe un platou.

Se consuma ca atare sau cu pasta de linte sau diferite alte paste si pateuri. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crackers vegani picanti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Postat de medioto59

Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Dizolvam drojdia in laptele putin caldut. Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, uleiul, ouale si sarea. Amestecam bine folosind o...

Citeste continuarea

Chec aperitiv cu ciuperci

Postat de panacris

Chec aperitiv cu ciuperci

Prima oară se pregătește umplutura. Ceapa și morcovul curățate se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei, până devin translucide. Apoi se adaugă ciupercile scurse de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2013, 22:13
faina ideea!
la 08.12.2013, 22:15
la 08.12.2013, 22:16
Ce bine arata si ce frumos ai prezentat!
la 08.12.2013, 22:19
multumesc, fetelor! eu mananc asa ceva destul de des, dar fiind picanti, merg bine si la bere
la 08.12.2013, 22:20
ia sa rontai cativa

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking