Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

Postat de Ina in Crap / Caras
7 Dec 2013 | 20547 vizualizari
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut de trucul cu arpagicul oparit , dezvaluit de Panacris ulterior, l-am rugat pe Costel sa ma ajute la curatat arpagicul :D Cand a pus mana pe primul si-a vazut cat e de mic, mi-a zis sa nu ma bazez pe el :))) , dar a rezistat cu stoicism pana la final , desi am plans amandoi continuu :D :))) Cand am servit preparatul, tot Costel a dat verdictul: NU AM PLANS DEGEABA! :-bd =)))

Ingrediente

  • 1 crap
  • 2 pahare cu vin rosu
  • 150 g unt / ulei
  • o lingura faina
  • 250 g arpagic
  • 250 g ciuperci
  • foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pestele se curata si se taie in felii de cca. 4 cm. latime.

Presaram sare peste bucatile de peste si lasam deoparte.

Curatam arpagicul si-l inabusim in unt / ulei , pana se rumeneste frumos.Adaugam faina, ciupercile, vinul si un pahar cu apa. Condimentam cu cimbru, piper si foi de dafin.

In acest sos vom pune feliile de peste si lasam sa fiarba la foc mic  cca. 20 minute, dupa care transferam totul in alt vas, decoram cu felii de rosii si dam la cuptor pentru inca cca 40 minute. 

Servim fierbinte, cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Crap la cuptor pe pat de cartofi

Postat de katty

Crap la cuptor pe pat de cartofi

Spalam pestele, il scurgem si il presaram cu sare. Il lasam deoparte 10 minute. Curatam cartofii si ii taiem rondele. Intr-o tava punem 1 lingura de ulei si asezam rondelele de cartofi pe...

Citeste continuarea

File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

Postat de mirela0911

File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2013, 15:24
Frate,ce-i aici
la 07.12.2013, 15:26
Reteta de zile mari
la 07.12.2013, 15:27
ooo, craciunita Inaaaa. renul Costel ce face ?
la 07.12.2013, 15:31
))))) mor de ras cu voi! Costel este adorabil, ce resemnat curata )
foarte misto ce ai preparat! si din asta vreau cand vin la voi )
la 07.12.2013, 15:31
) Se freaca pe burta

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking