Ingrediente
- 18 oua
- 18 linguri de zahar
- 2 kg lapte
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- o fiola esenta de rom
- o cana de zahar pentru caramel
- o cana cu nuca pisata ( bucatile sa nu fie foarte fine )
Mod de preparare
Mixam 10 minute ouale cu zaharul , apoi adaugam esenta de vanilie si pe cea de rom si continuam mixarea inca 2 minute. Turnam laptele rece putin cate putin, mixand pentru omogenizare.
Caramelizam zaharul in tava/ cratita pe care o vom folosi la prepararea produsului, iar cand acesta devine lichid vom tapeta si peretii vasului , rotind usor tava/ cratita pentru obtinerea unui strat uniform de caramel. Turnam compozitia de ou si lapte , apoi presaram uniform nuca pisata pe care din loc in loc o impingem cu o lingura spre fundul tavii ( ea va tinde sa ramana toata deasupra ). Dam totul la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. o ora, pana ce crema devine maronie si incepe sa crape.
Se serveste rece. ( eu nu ma las pana nu pap si calda, de pofta :D )
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars, cu miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|