Cremes rapid

Postat de Corina33 in Prajituri
4 Ian 2015 | 24935 vizualizari
Cremes rapid

M-am gandit sa-i zic rapid pentru ca foile nu le-am pregatit eu, doar le-am copt. Pe vremuri, cand aveam osinza de porc de la bunica, coceam cu mama haiose si foi de cremes de sarbatori, dar vremurile s-au dus si ne adaptam cum putem. Foarte bun este, crema face tot la prajitura asta, pe care am si uitat cat de mult o indragesc.

Ingrediente

  • 2 foi aluat de foietaj (refrigerate)
  • 1 l de lapte
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 125 g amidon
  • 3-4 plicuri zahar vanilat
  • zahar praf pentru decor

Mod de preparare

Scoatem aluatul de foietaj din frigider, il desfacem din ambalaj si-l lasam la temperatura camerei circa 10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam o tava mare de aragaz cu o hartie de copt si punem prima foaie de aluat pe care o perforam cu o furculita din loc in loc. O dam la cuptor ptr 15 minute pana se rumeneste frumos. Cand e coapta, o scoatem pe un blat de lemn la racit si procedam la fel cu a doua foaie.

Pentru crema separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu jumatate de zahar si zaharul vanilat pana devin pufoase si se deschid la culoare. Amidonul il amestecam cu zaharul ramas si 200 ml lapte. Punem restul de lapte la fiert si cand este fierbinte, adaugam amestecul cu amidon si cel cu galbenusuri. Amestecam bine si fierbem la foc mic pana se ingroasa mai ceva ca o budinca. Luam de pe foc crema si adaugam in ea cat inca e fierbinte albusurile, cate o lingura pe rand, amestecand bine. Dupa ce le-am incorporat, intindem crema calduta peste o foaie de foietaj. Cealalta o sfaramam si presaram deasupra pe crema dupa ce s-a mai racit. Dam la frigider prajitura peste noapte, iar a doua zi o pudram cu zahar, o portionam si o servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes rapid" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta cu mere

Postat de Reli_B

Desert placinta cu mere

Mai intai pregatim umplutura. Se curata merele si gutuile, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem la calit mai intai gutuile (fiind mai tari) pentru 10-15 minute, apoi punem merele...

Citeste continuarea

Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300

Postat de timea

Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300

Mai intai spalam bine fructele si lasam sa se usuce. Piersicile le taiem felii si le punem intr-un bol. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2015, 14:33
la 04.01.2015, 14:36
Delicios!
la 04.01.2015, 14:38
buuuuuun ;-bd
la 04.01.2015, 14:38
*
la 04.01.2015, 14:47
bun bun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking