Cremsnit (Cremes)

Postat de postavaru in Prajituri
31 Oct 2010 | 35056 vizualizari
Cremsnit (Cremes)

special pentru nasul nostru (de sf. Dumitru). A fost o surpriza, cremsnitul fiind prajitura lui preferata.

Ingrediente

Foi:

  • 100 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura otet
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde (~20 de linguri)

Pap:

  • 2 linguri untura
  • 2 linguri faina

Crema:

  • 1 litru lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Se amesteca bine untura cu cele 2 linguri de faina, pana devine ca o crema.

Se pune aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara. Se unge foaia cu amestecul de untura cu faina si apoi se impatura pe lungime pana la jumatate, apoi cealalta jumatate. La fel si capetele.  Ca sa intelegeti mai bine (ca din ce am explicat nu cred ca se intelege) am postat fotografii cu tehnica de imapchetare.

Dupa ce a fost impachetat se taie pe jumatate si se intind doua foi, care se coc pe dosul tavii, la foc potrivit.

Pentru crema:

Se pun 800 ml lapte la fiert. In 200 ml de lapte se dizolva zaharul si praful de budinca si se adauga in vasul in care fierbe laptele. Se fierbe pana se ingroasa. Se lasa putin sa se racoreasca.

Intre timp se bate bine frisca si se amesteca cu budinca.

Se pune o foaie de cremsnit pe un platou, se intinde usor crema iar apoi se pune cealalta foaie.

Se pudreaza cu zahar pudra din abundenta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit (Cremes)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Postat de eumimi

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi....

Citeste continuarea

Desert altfel de cremes

Postat de mirela0911

Desert altfel de cremes

Crema de vanilie: intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pun ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele fierbinte peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2010, 16:29
Vreau!!!
la 31.10.2010, 16:32
Data viitoare, cu mare drag. Pe asta l-am papat ieri cu nasii
la 31.10.2010, 16:45
reao!
la 31.10.2010, 16:47
Doamne ce-mi place cremes-ul! Si-mi place ca ai facut reteta de casa, fara creme la plic sau foi din magazin 5 furcu si la asta Anca
la 31.10.2010, 16:57
Nu sunt rea mai Gaby, am promis ca mai fac

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking