Crepes suzette cu crema de lamaie si sirop parfumat de citrice

Postat de RuxyRux in Dulciuri
10 Feb 2016 | 3940 vizualizari
Crepes suzette cu crema de lamaie si sirop parfumat de citrice

Un desert frantuzesc, elegant, plin de gust si rafinament....chiar irezistibil as spune,  fara sa gresesc! Acum nici nu stiu ce anume m-a imbiat mai tare... pofta sau concursul..... clatite cu dragoste! :))))))

Ingrediente

  • 10 clatite (va invit sa probati retetele mele...aici este una dintre ele, alegeti ce credeti ca vi se potriveste...)
  • http://www.bucataras.ro/retete/clatite-a-la-ruxy-13834.html
  • http://www.bucataras.ro/retete/clatite-dantelate-65276.html

Crema de lamaie:

  • 2 oua si 1 galbenus
  • 75 g zahar (daca va place mai dulce gustati si mai puneti la final)
  • zeama si coaja de la o lamaie maricica
  • vanilie
  • 35 g amidon
  • 300 ml lapte dulce
  • 60 g unt

Sosul de citrice:

  • o lamaie si o portocala coaja si zeama
  • 50 g unt
  • vanilie
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 lingura limoncello

Mod de preparare

Preparati clatitele se lasati-le deoparte.

Pregatim crema:

Se amesteca ouale cu zaharul, amidonul si o parte din lapte (150 ml) plus vanilia, se infierbanta restul de lapte intr-un vas si se toarna in fir subtire peste el compozitia pregatita mai inainte. Se amesteca pana se ingroasa, se trage vasul de pe foc se pune untul si la final  zeama si coaja de lamaie, se omogenizeaza cu un tel.

Siropul de citrice:

Intr-un vas se pune untul, in el se caramelizeaza zaharul si vanilia, se adauga sucul si coaja de lamaie si portocala si apoi limoncello...se mai tine pe foc cateva clocote si se raceste.

Fiecare clatita se umple cu crema de lamaie si se stropeste cu sirop parfumat din belsug.

Astea-s clatite rasfatate sa stiti! :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Crepes suzette cu crema de lamaie si sirop parfumat de citrice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (51)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri de post umplute cu dulceata si seminte de canepa

Postat de Valclaudia

Fursecuri de post umplute cu dulceata si seminte de canepa

Margarina la temperatura camerei, se framanta cu un praf de sare, 1/2 plic praf de copt, 2 linguri frisca vegetala, 1 fiola esenta de vanilie si faina proaspat cernuta. Intindem aluatul pe masa...

Citeste continuarea

Desert strudel cu branza si visine

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert strudel cu branza si visine

Pentru aluat amestecam oul cu otetul, uleiul, sarea si apa calduta. Adaugam si faina framantand usor. Aluatul nu  trebuie sa fie nici moale, dar nici prea tare. Intindem aluatul cat putem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2016, 15:44
Ce bune trebuie sa fie!
la 10.02.2016, 15:46
Incredibil de bune Dya scumpa! Multumesc!
la 10.02.2016, 15:47
bune bune tare
la 10.02.2016, 15:50
Ce culoare frumoasa au...
la 10.02.2016, 15:53
ce aromate sunt!

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking