Creveti cu paste, cu tagliatelle in sos de rosii - reteta simpla

Postat de mirela0911 in Fructe de mare
30 Noi 2019 | 6142 vizualizari
Creveti cu paste, cu tagliatelle in sos de rosii - reteta simpla

Creveti cu paste, cu tagliatelle in sos de rosii - reteta simpla Nu ma dau pe spate crevetii, dar daca copilul vrea, trebuie sa mai fac din cand in cand!

Ingrediente

  • Ingrediente Creveti cu paste, cu tagliatelle in sos de rosii - reteta simpla
  • 250 g creveti congelati
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare, piper dupa gust
  • 1/2 conserva de rosii in sos propriu
  • 250 g tagliatelle
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Cum se prepara Creveti cu paste, cu tagliatelle in sos de rosii - reteta simpla

Se pun pastele fainoase la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara si se pastreaza cam un polonic din apa in care au fiert.

Crevetii se lasa sa se dezghete (daca sunt din aceia congelati) apoi se spala sub un jet de apa, se lasa sa se scurga de apa apoi se sterg bine cu prosoape absorbante.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline sa se incinga. Usturoiul curatat si taiat in feliute se pune in ulei si se lasa sa se rumeneasca usor apoi se elimina din tigaie. Se pun crevetii si se lasa 2 minute pe o parte apoi se intorc pe partea cealalta si se lasa tot 2 minute. Se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna apoi rosiile in sos propriu si se amesteca. Se adauga si apa patrata cum au fiert pastele si se amesteca. Se lasa sa dea cateva clocote si se mai adauga sare si piper dupa gust. 

Se amesteca apoi cu pastele si patrunjelul, se ia tigaia de pe foc si se lasa acoperita 5 minute pentru a se imbina aromele. Se servesc cu crostini cu ciuperci si o salata cu rosii. Recomandam si creveti cu sos picant.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu paste, cu tagliatelle in sos de rosii - reteta simpla" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Calamari picanti cu paste

Postat de Ksenya

Calamari  picanti cu paste

Punem uleiul intr-o oala .Ceapa o tocam,la fel si usturoiul si adaugam in oala,calim cateva minute pana obtinem o nuanta aramie,adaugam inele de calamari .Lasam  2-3 minute si adaugam...

Citeste continuarea

Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Postat de Satisfyyourcravings

Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata. Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2019, 15:42
De-ar fi numai pastele și sosul de roșii...
la 30.11.2019, 15:50
Asa am zis si eu!
la 30.11.2019, 15:54
In sfarsit , te-ai indurat de bietul Denis si i-ai preparat creveti
la 30.11.2019, 16:08
la 30.11.2019, 16:08

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking