Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Postat de Satisfyyourcravings in Fructe de mare
21 Dec 2018 | 2873 vizualizari
Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Ingrediente

  • 3 linguri golden syrop/ miere/ sirop de agave
  • 1 lingura otet din orez
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 bucata 2 cm de ghimbir
  • 500 grame creveti
  • 2 linguri ulei
  • 500 grame varza de Bruxelles
  • sare, piper
  • 3 catei de usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 300 grame taitei

Mod de preparare

Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata.

Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de minute.

Taiteii se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. 

Intre timp, se curata varza de Bruxelles si se taie in jumatati. Ceapa se taie rondele. Ghimbirul se rade fin si usturoiul se piseaza.

Se incalzeste o lingura de ulei intr-un wok, la foc mediu si se adauga varza de Bruxelles. Se soteaza 5-8 minute, pana devine usor bruna. Se adauga restul de miere si se amesteca. Se transfera pe o farfurie. 

Se incalzeste restul de ulei si se adauga ceapa si usturoiul. Se gatesc 30 de secunde. Se adauga taiteii, impreuna cu crevetii si cu marinada. Se adauga sare si piper si se gatesc pana cand crevetii sunt gatiti complet, 5-6 minute. 

Se stropesc cu ulei de susan si se presara cu rondele de ceapa. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu creveti si varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de salata mediteraneana de caracatita cu fasole ochi negri

Postat de Ksenya

Reteta de salata mediteraneana de caracatita cu fasole ochi negri

Iata cum se prepara Reteta de salata mediteraneana de caracatita cu fasole ochi negri Fasolea se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se schimba apa si se pune la fiert .Cand este gata, se...

Citeste continuarea

Calamari prajiti in ulei de masline cu usturoi

Postat de gurita_ta2005

Calamari prajiti in ulei de masline cu usturoi

Calamarii se spala bine, daca inelele sunt prea mari, se taie in bucati mai mici si se pun pe un servet de bucatarie pentru a se scurge de apa. Intr-un wok punem ulei de masline, un catel mare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2018, 23:47
la 22.12.2018, 00:17
super
la 22.12.2018, 01:05
la 23.12.2018, 14:19
la 29.12.2018, 10:07
Buni!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking