Cuburi cu mere si nuci

Postat de divainbucatarie in Prajituri
14 Noi 2010 | 11317 vizualizari
Cuburi cu mere si nuci

Ingrediente

  • 110g unt topit
  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 400 g mere rase
  • 60 g nuci macinate si tocate (2 nuci le pastrati si le tocati marunt cu cutitul)
  • 3 g praf de copt
  • 2 g bicarbonat de
  • sare
  • 2 g scortisoara
  • ½ lingurita esenta de rom
  • 1 varf cutit de sare

Mod de preparare

Preancalzim cuptorul la 180°C. Intr-un castron pregatim ingredientele uscate: faina, praf de copt, sare, bicarbonat si scortisoara, apoi le amestecam.
Batem untul topit cu oul si zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam merele rase si nucile si amestecam astfel incat sa avem o compozitie omogena. Punem si ingredientele solide, amestecam bine si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina. Dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca prajitura s-a copt.
Scoatem din cuptor si punem pe un gratar sa se raceasca, apoi tapetam cu zahar pudra. Imi place foarte mult mirosul de scortisoara pe care il am acum in casa dupa ce am scos prajitura din cuptor.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie

Postat de oanapl

Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie

Pentru blat, topesti mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adaugi și ulei. Omogenizezi bine compoziția și o lași să se răcească până prepari...

Citeste continuarea

Desert prajitura savarina de casa

Postat de Oana

Desert prajitura savarina de casa

Pregateste mai intai maiaua pentru aluat . Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga zaharul si 2 linguri de faina. Lasa la dospit 10-15 minute. Bate ouale cu un praf de sare, coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2010, 11:46
la 14.11.2010, 12:00
minunate!!!!
ce fel de bicarbonat?
la 14.11.2010, 12:08
Bicarbonat de sodiu...
la 14.11.2010, 12:13
am revenit cu furcile uite si variata mea http://bucataras.ro/retete/6022/pufoasa-cu-nuca-si-cuburi-de-mere.html
la 14.11.2010, 12:17
de acum fac si eu praji cu mere,dar de post

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking