Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt

Postat de Satisfyyourcravings in Cook and smile
21 Iul 2018 | 2971 vizualizari
Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt

In momentul in care musti dintr-o curmala hidratata in cafea dulce aromatizata cu pastai de cardamom si batoane de scortisoara, te invaluie o explozie de arome calde si imbietoare. 

Ingrediente

  • 120 ml cafea tare/ expresso
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 10 pastai de cardamom usor zdrobite
  • 1 baton scortisoara
  • 200 grame curmale (de preferat Medjoul; cele carnoase si mari)
  • 100 grame iaurt grecesc
  • coaja de la 1/2 portocala

Mod de preparare

Cafeaua se amesteca cu zaharul, cardamomul si scortisoara si se incalzeste usor, la foc mediu pana devine un sirop lejer, 5-10 minute. Se toarna peste curmalele fara samburi si se lasa la hidratat minim 6 minute, de preferat peste noapte, la frigider.

Se toarna iaurtul in doua boluri, se asaza curmalele deasupra, se toarna cate o lingurita de sirop peste fiecare si se serveste imediat cu coaja rasa de portocala. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Omleta de duminica

Postat de panacris

Omleta de duminica

Ceapa și ardeiul se curăță și taie julien. Într-o tigaie se pune uleiul de rapiță ce se pune la încins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se adaugă bacon-ul și mușhiulețul,...

Citeste continuarea

Omleta din oua de gasca

Postat de panacris

Omleta din oua de gasca

Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2018, 21:21
De la atâtea arome, îmi închipui că gustul este nemaipomenit de bun...!
la 21.07.2018, 23:04
Wowwoow!
la 22.07.2018, 02:04
la 22.07.2018, 06:35
interesant
la 22.07.2018, 10:13
Cred ca mi-ar placea!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking