Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)

Postat de Bucataras in Vegan / Raw vegan
30 Apr 2020 | 4546 vizualizari
Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)

Tofu curry e o mancare plina de culoare si arome, pe care o pregatesti in maxim 30 minute. Cu un sos cremos pe baza de lapte de cocos si pasta de tomate, condimentata cu chimen, curcuma, scortisoara si putin sos de chili picant, aceasta reteta sigur e pe placul celor care iubesc bucataria asiatica si mancarurile vegane. 

Ingrediente

  • 1 cutie de tofu
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir
  • ardei iute
  • 1 lingurita de chimen
  • 1 lingurita de curcuma
  • 1 lg scortisoara
  • 1 lg boia de ardei dulce
  • 1 lingurita sos piri-piri
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 100 ml lapte de cocos
  • sare, piper
  • orez fiert
  • coriandru proaspat

Mod de preparare

Scurge bine tofu de zeama si taie-l in cubulete, cam de 1cm. 

Toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute.

Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si adauga o lingurita de chimen, amesteca usor, pana se elibereaza aroma chimenului in ulei.

Adauga ghimbirul, ceapa, usturoiul, ardeiul si soteaza-le 2 minute. Presara condimentele: curcuma, scortisoara, boia, sare si piper, apoi adauga cubuletele de tofu si amesteca. Deja tofu se coloreaza frumos de la amestecul de condimente din tigaie. 

Adauga sosul piri-piri (sau fulgi de chili iute), sucul de rosii, apoi laptele de cocos, amesteca pana se omogenizeaza si lasa sosul la fiert 2-3 minute pana devine usor cremos si tofu absoarbe toate aromele. 

Se serveste curry-ul pe pat de orez, cu putin coriandru proaspat presarat. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste de Konjac cu sos pesto, rosii uscate si tofu crispy la gratar

Postat de Bucataras

Paste de Konjac cu sos pesto, rosii uscate si tofu crispy la gratar

Scurge bine tofu de zeama, apoi taie-l in bucati potrivite.  Pregateste amestecul de amidon, boia si chimen, da bucatile de tofu prin acest amestec. Incinge tigaia gratar, unge-o cu...

Citeste continuarea

Ciocolata raw

Postat de andaoana

Ciocolata raw

Alunele de padure le prajim , le curatam in palme de coaja si le maruntim . Eu le-am dat prin rasnita,dar se pot taia cu cutitul . Untul de cacao il punem intr-o craticioara la incalzit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2020, 20:43
O reteta interesanta pentru zilele de post!
la 30.04.2020, 21:09
la 30.04.2020, 21:18
Arata fabulos de vesela . As gusta din ea !!!
la 30.04.2020, 21:23
la 30.04.2020, 21:28

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking