Desert american apple pie

Postat de Oana in Prajituri
18 Aug 2017 | 9355 vizualizari
Desert american apple pie

Placinta americana cu mere, cu un blat fraged facut cu unt, o umplutura de mere dulci si aromate cu scortisoara si un topping de aluat crocant deasupra, este desertul perfect pentru mine, la orice ora! 

Ingrediente

Aluat:

  • 200 g faina
  • 120 g unt
  • 30 ml lapte
  • o lingura si 1/2 zahar
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 150 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 6 mere mari golden
  • 2 linguri zeama de lamaie

Topping:

  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 100 g unt

Mod de preparare

Aluat: In bolul cu faina se pune un praf de sare, zaharul si se amesteca putin, apoi se adauga untul rece taiat cubulete si laptele rece. Se framanta cu mana sau la robot, pana se obtine o bila, un aluat fraged si care nu se mai lipeste de maini. Se pune in folie de plastic si se lasa la frigider pana se pregatesc merele.

Umplutura: Se curata merele, se taie in patru si se scot semintele si cotoarele, apoi se pun intr-un bol cu apa rece si zeama de lamaie, ca se nu se oxideze. Se taie apoi merele in felii mai groase si se amesteca cu faina, zaharul si scortisoara.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde pe o hartie de copt, putin mai mare decat tava de tarta. Se transfera apoi in tava, cu tot cu hartia de copt si se preseaza usor, imbracand si marginile tavii.

Se rastoarna umplutura de mere si se asaza cat de cat uniform.

Topping: Se pune faina intr-un bol, se amesteca apoi cu zaharul si cu untul rece taiat cubulete. Se preseaza cu degetele si se amesteca pana se obtin mici firimituri si se presara deasupra merelor.

Se pune tava in cuptor la 180 de grade pentru 45 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.

Se poate servi atat calda, cat si rece, daca doriti si cu o cupa de inghetata de vanilie alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert american apple pie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi cu nuca si crema de vanilie cu mascarpone

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu foi cu nuca si crema de vanilie cu mascarpone

Foile: Intr-un bol punem untul moale, oul, iaurtul si le mixam. Adaugam nuca macinata si vanilia. Bicarbonatul il amestecam cu praful de copt, punem zeama de lamaie si amestecam bine. Il...

Citeste continuarea

Desert prajitura Sah-Mat

Postat de merisor67

Desert prajitura Sah-Mat

Blat : Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2017, 15:29
Big like, mai ales cu inghetata!
la 18.08.2017, 15:30
Mai ales!
la 18.08.2017, 15:31
bun bun
la 18.08.2017, 15:38
la 18.08.2017, 16:33
Foarte bun, desertul acesta!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking