Desert aromat cu inghetata si piersici caramelizate

Postat de katty in Dulciuri
2 Aug 2020 | 1781 vizualizari
Desert aromat cu inghetata si piersici caramelizate

Retete de vara O combinatie reusita(zic eu) intre o inghetata de iaurt cu aroma de piersici si fructul pasiunii, piersici caramelizate si un foitaj crocant usor dulceag.

Ingrediente

  • Inghetata:
    • 350 gr iaurt piersici si fructul pasiunii 8% grasime
    • 170 gr frisca vegetala
    • 4 piersici
    • 2 linguri de zahar
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 100 ml apa
    • 1 lingura coniac
    Piersici caramelizate:
    • 4 piersici
    • 2 linguri zahar
    • 20 gr unt
    • 1 lingura coniac
    In plus:
    • 400 gr aluat de foitaj
    • zahar brun
    • seminte de susan

Mod de preparare

Pregatim inghetata.Piersicile descojite si taiate bucati le punem intr-o craticioara cu apa, zaharul si zeama de lamaie si le dam cateva clocote, pana piersicile se inmoaie. Dam jos, mixam compozitia si o punem la racit. In masina de inghetata punem iaurtul si frisca usor batuta si o  batem 25-30 de minute.Inainte de a opri masina turnam coniacul. Tapetam o forma mai intinsa, dar nu inalta cu folie alimentara. (eu am folosit o forma dreptunghiulara de tarta) Turnam jumatate din inghetata. In cealalta jumatate punem piureul de piersici, amestecam usor si turnam deasupra. Dam forma la congelator pana se ingheata bine. Intindem aluatul de foitaj usor si il taiem dreptunghiuri nu foarte mari. Cu o pensula umezim foitajul si presaram zahar brun si semintele de susan.Intepam cu o furculita din loc in loc. Asezam  foitajul in tava si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos. Le scoatem si le lasam la racit. Descojim piersicile si le taiem felii subtiri. Intr-o cratita cu fund gros punem zaharul la caramelizat. Cand a capatat o culoare frumoasa  usor bruna adaugam untul, omogenizam si punem piersicile taiate felii. Lasam cateva minute la foc sa se inmoaie usor piersicile, si  adaugam coniacul.Cand sosul este legat oprim focul si lasam la racit. Montam desertul pe farfurii individuale. Scoatem inghetata din congelator si o taiem felii de aproximativ 3 cm. Taiem bucata de foitaj pe jumatate pe orizontal. Asezam 1/2 din foitaj pe fafurie, punem o felie de inghetata. asezam piersici caramelizate, apoi jumatatea de foitaj cu susan si zahar. Servim imediat

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert aromat cu inghetata si piersici caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert cornulete cu nuca si scortisoara

Postat de sufletista

Desert cornulete cu nuca si scortisoara

Intr-un bol amestecam drojdia cu 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 50 ml lapte, lasam 15 min deoparte. Intr-un bol, cernem faina adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie, amestecam facem o...

Citeste continuarea

Sfintisori

Postat de rocsi_1612

Sfintisori

Aluatul: Laptele il incalzim putin, cat sa fie caldut. Intr-un castron amestecam drojdia, cu 1 lingura lapte si o lingura zahar, apoi o lasam 10 minute sa creasca. Ouale le batem spuma cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 02.08.2020, 13:34
la 02.08.2020, 15:29
bun!
la 02.08.2020, 15:39
la 02.08.2020, 15:46
Gustos!
la 02.08.2020, 16:17

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking