Desert baclava rulouri

Postat de sufletista in Dulciuri
21 Noi 2018 | 2676 vizualizari
Desert baclava rulouri

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 400 g nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie
  • 200 g unt topit
  • Sirop
  • 200 g zahar
  • 150 g apa
  • 100 g miere de albine
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Foile de placinta dezghetate, le taiem in 2 pe latime.

Fiecare bucata de foaie se unge cu unt topit si se adaugam a 2 bucata de foaie, o ungem cu unt si adaugam nuca amestecata cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie si rulam pe latime, repetam pana ce terminam.

In tava unsa cu unt adaugam rulourile, le ungem cu untul ramas si dam la cuptorul incalzit cca. 20 min.

Intr-o cratita adaugam apa si zaharul cand incepe sa fiarba, adaugam mierea de albine si lasam sa fiarba pana ce devine un sirop mai grosut. Adaugam esenta de vanilie.

Peste rulourile de baclava fierbinti adaugam siropul, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care dam la frigider 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava rulouri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert inghetata de merisoare

Postat de katty

Desert inghetata de merisoare

Merisoarele impreuna cu apa, zaharul si amidonul le punem la foc intr-o craticioara. Amestecam ocazional pana fructele se inmoaie si se leaga un sos.In acest moment fie mixam compozitia, fie...

Citeste continuarea

Pasca traditionala cu branza si stafide

Postat de Pungasa_Rogue

Pasca traditionala cu branza si stafide

Inainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Aluat:  Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 5 linguri de lapte caldut si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2018, 21:35
la 21.11.2018, 21:38
la 21.11.2018, 21:39
Ce mult îmi place baclavaua...!
la 22.11.2018, 09:38
la 22.11.2018, 09:39
Ah....cred ca este foarte buna....

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking