Desert Baked Alaska

Postat de Geanina87 in Torturi
29 Mai 2013 | 78824 vizualizari
Desert Baked Alaska

Azi implinesc 3 ani de la casatorie si cum se putea altfel sa sarbatoresc fara un tort mai "special"? Am ales Baked Alaska, pentru ca era pe lista de asteptare si pentru ca e ceva diferit de pana acum. Multumesc, Gaby, pentru reteta si pentru gustul minunat pe care il are acest tort perfect in zilele calduroase!

Ingrediente

Inghetata:

  • 6 galbenusuri
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • esenta de vanlie
  • 400 ml frisca lichida
  • 150 g zahar

Caramel:

  • 5 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingura unt

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Bezea:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • plus 2 linguri coniac

Mod de preparare

Incepem cu inghetata: Galbenusurile si zaharul le punem pe foc mic, amestecand continuu, pana se topeste zaharul.Ciocolata o taiem bucatele si impreuna cu untul o topim pe baie de aburi. Cand se racesc galbenusurile si ciocolata, le amestecam cu frisca batuta tare si esenta de vanilie. Tapetam un bol cu folie alimentara si turnam jumatate din compozitia de inghetata si dam la congelator pentru jumatate de ora.

Caramelul: Zaharul il punem intr-o cratita pe foc mediu si amestecam pana cand isi schimba culoarea. Luam de pe foc, adaugam untul si frisca lichida, amestecam repede, apoi punem din nou pe foc pana cand caramelul e topit complet. Lasam sa se raceasca, apoi il turnam peste inghetata care e la congelator. Dam din nou la rece pentru 20 minute, dupa care punem restul de inghetata ramasa amestecata cu zeama de lamaie si "uitam" de ea in congelator. Eu am lasat o noapte.

Pentru blat: Am batut albusurile spuma tare. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, apoi am pus uleiul si le-am incorporat cu albusurile. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o in ploaie peste compozitie. Aceasta din urma am impartit-o in doua. Intr-una din parti am pus cacaua si am omogenizat si cu ajutorul a doua pungi de umplut am facut cercuri ca in imagine, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Am dat la cuptorul preincalzit la 180° pana cand a trecut testul scobitorii. Am lasat blatul pana a doua zi, l-am stropit cu doua linguri de coniac, apoi am rasturnat inghetata peste el. L-am acoperit cu bezeaua pe care am facut-o mixand albusurile spuma tare impreuna cu zaharul putin cate putin. Am dat totul la cuptorul preincalzit la 200° pentru 5 minute, atat cat bezeaua sa isi schimbe culoarea. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Baked Alaska" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort cu crema chantilly

Postat de gurita_ta2005

Tort cu crema chantilly

Pentru pregatirea blatului: Se mixeaza cele 4 oua la temperatura camerei cu zaharul,se mixeaza 15 minute,nu mai putin. Se adauga jumatatea de plic finesse sau seminte de vanilie si faina si...

Citeste continuarea

Tort Ferrero Rocher (1300 de retete)

Postat de sufletista

Tort Ferrero Rocher (1300 de retete)

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, adaugam uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2013, 12:12
la 29.05.2013, 12:14
Frumos tort!
La multi ani!
la 29.05.2013, 12:15
La multi ani, fericiti si impliniti alaturi de consort!
Tortul e bestial!
la 29.05.2013, 12:19
ce bine arataaaa...!!!!!!
la multi ani!!!!!!!
la 29.05.2013, 12:22
Efectiv am inghitit in sec! Mi-ai facut o pofta cum de mult n-am simtit!
Exceptional! Bravo!

La multi ani!
http://www.youtube.com/watch?v=HSWR4os7I7E

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking