Ingrediente
- 5 albușuri
- 300 grame zahăr pudră
- 1 plic de vanilie
- 1/2 linguriță zeamă de lămâie
- 1 praf de sare
- bombonele decor
Mod de preparare
Cele 5 albușuri se mixează cu 1 praf de sare până se fac spumă, după care se adaugă zeama de lămâie, vanilia și apoi zahărul pudră, treptat, puțin câte puțin, până la epuizarea lui. Se continuă mixarea, până ce compoziția nu cade din bol, dacă este întors cu fața-n jos, iar paletele se învârt greu.
Pe o tavă prevăzută cu hărtie de copt, se modelează bezelele, în forma și dimensiunea dorită, cu aparatul de ornat sau mai bine cu sprițul, se decorează cu bombonele CIP, după care se dă tava la cuptor, la foc foarte mic.
Se lasă ușa de la cuptor întredeschisă, pentru ca bezelele să se usuce în timp mai îndelungat, altminteri se vor rumeni repede și vor rămâne moi și cleioase.
Mutați tava la diferite niveluri în cuptor, în funcție de cum evoluează coacerea bezelelor.
Când sunt gata, tari la suprafață, și ușor rumenite la bază, se scoate tava din cuptor și se desprind de pe hârtia de copt, după ce s-au răcorit puțin, ca să nu se sfarme.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele cu bombonele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|