Desert bezele - reteta simpla

Postat de momo121 in Dulciuri
2 Iul 2022 | 3888 vizualizari
Desert bezele - reteta simpla

Sunt deliciose, usor de facut, iar pentru un decor superb, bezelele sunt pe prim plan! Se pot pastra la loc uscat, inchise in cutii ermetice mult timp!

Ingrediente

  • 70g albus de ou
  • putina sare
  • 70g zahar
  • 70g zahar pudra vanilat
  • 1 lingurita otet

Mod de preparare

Albusurile le punem in bolul unui mixer impreuna cu sarea si lasam sa mixeze pana formeaza o spuma, adaugam zaharul putin cate putin pana la terminare si bezeauna noastra a prins volum, mixam foarte bine pana nu mai avem pic de zahar. 

!!! Dupa prima transa de zahar, adaugam si otetul (ajuta la obtinerea unei bezele mult mai stabile, decat daca nu punem deloc).

Dupa ce s-a topit tot zaharul, mixam la miteza mica si adaugam zaharul pudra cernut (pentru a fi mult mai fin), ridicam viteza si mixam atat cat sa se omogenizeze, circa 1 minut.

Oprim mixerul si cu o spatula amestecam usor si de pe marginile bolului. 

In final vom obtine o bezea lucioasa si aerata.

O impartim in 2, o coloram dupa preferinte, eu am folosit galben cu albastru, le-am pus pe ambele in acelasi pos si am format bezele de marimi dorite.

Am folosit paie din carton si bombonele colorate.

Dam bezelele la cuptorul preincalzit la 100°C pentru 2 ore!

Sunt perfecte pentru decor, si sunt tare, tare delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele - reteta simpla" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle dulci cu mere si nuci

Postat de deyutzky

Chifle dulci cu mere si nuci

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva. Adaugam restul de zahar(100g) si untul...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni

Postat de Dya

Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni

Reteta de preparare a papanasilor Pentru sos: Punem cei 50 ml de apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam apoi capsunile zdrobite si lasam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2022, 09:49
delicioase
la 02.07.2022, 11:29
la 02.07.2022, 12:10
la 02.07.2022, 20:33
Ce frumoase ti-au iesit!
la 02.07.2022, 21:15
Foarte frumoase

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking