Desert bilute Zserbo

Postat de Criss in Dulciuri
6 Dec 2021 | 5892 vizualizari
Desert bilute Zserbo

Zilele trecute am vazut  pe facbook aceste bilute Zserbo, postate de Adina Ciocalau si de Bucataresele vesele. Astfel ca mi-a venit ideea sa reciclez biscuiții pe care Daria ii primește la școală și care altfel sunt absolut necomestibili.Au o textura de rumegus presat, dar pentru ca incerc sa evit risipa alimentara si mai ales sa evit aruncarea alimentelor, incerc sa reciclez si sa transform ceva necomestibil in ceva bun. De aceasta data, mi-a reusit perfect. Au rezultat niște biluțe Zserbo, delicioase. Zserbo, pentru ca in esenta contin cam aceleasi ingrediente pe care le contine si prajitura Zserbo. Sigur ca poteti folosi orice fel de biscuiti si rezultatul va fi si mai bun.

Ingrediente

  • 125 g biscuiti 
  • 125 g nuca macinata 
  • 2-3 linguri gem de caise 
  • 2 linguri zahar pudra 
  • 120 g ciocolata amaruie 
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Macinam biscuitii si nucile. Eu le-am pus in chopper dar biscuitii nu s-au facut atat de fini precum as fi vrut. Am adaugat zaharul pudra si doua linguri gem de caise. Poate e nevoie de inca o lingura de gem, dar pentru inceput nu adaugati mai mult de doua. Amestecam si formam o bila compacta si nu foarte lipicioasa. Din acest amestec formam bilute de marimea unor nuci. Mie mi-au iesit 20 de bucati. Le punem in frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp, topim ciocolata pe baie de aburi si adaugam o lingura de ulei, pentru ca bilutele sa fie mai lucioase. Dam fiecare biluta prin ciocolata topita. Putem sa ne ajutam de o lingurita sau de un bat de frigarui. Dupa ce biluta e acoperita cu ciocolata, o punem pe o tava pe care am pus hartie de copt. Dupa ce dam toate bilutele prin ciocolata, punem tava in frigider pentru o jumatate de ora, timp in care ciocolata se va intari. Apoi desprindem bilutele de pe hartie de copt si le gustam. Eu zic ca nu va veti orpi la prima. Sunt delicioase, rapide si usor de facut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bilute Zserbo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana

Postat de Bucataras

Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana

 Azi facem ecleruri cu crema de ciocolata si sunt convinsa ca vor iesi delicioase! Pentru crema, amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul, turnam laptele fierbinte putin cate...

Citeste continuarea

Tarta cu branza dulce si mandarine

Postat de katty

Tarta cu branza dulce si mandarine

Pregatim mai intai crusta. Framantam faina cu untul rece taiat cubulete, apoi adaugam zaharul pudra si oul si amestecam un aluat nelipicios pe care il punem intr-o folie de plastic si il dam la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2021, 10:44
Ce imi place!
la 06.12.2021, 11:12
la 06.12.2021, 12:55
la 06.12.2021, 13:18
la 06.12.2021, 15:12

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking