Desert biscuiti cu ciocolata, stafide si goji, fara zahar

Postat de rocsi_1612 in Retete diabetici
6 Feb 2018 | 4633 vizualizari
Desert biscuiti cu ciocolata, stafide si goji, fara zahar

Cand faci biscuiti cu ciocolata, dar fara zahar, iti permiti sa mananci mai multi, ca nu te mustra prea tare constiinta :D, cel putin eu asa fac... Pe langa stafide si goji, am adaugat niste condimente pentru turta dulce si au iesit niste biscuiti atat de aromati, de buni si foarte, foarte fragezi!

Ingrediente

  • 250 gr untura
  • 1 ou
  • 100 gr ciocolata cu lapte 40% cacao fara zahar ( de la Green Sugar)
  • 50 gr ciocolata cu 50% cacao fara zahar (de la Green Sugar)
  • 2 linguri indulcitor pulbere (de la Green Sugar)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite condimente pentru turta dulce
  • 370 gr faina
  • 1 mana de stafide cu goji
  • un praf de sare

Mod de preparare

Untura o mixati cu oul si indulcitorul. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, o lasati sa se racoreasca. O incorporati in compozitia cu untura. Adaugati o parte din faina, praful de copt, sarea, condimentele pentru turta dulce si coaja rasa de portocala. Incepeti si mixati bine, mai adaugati faina, iar cand aluatul incepe sa fie mai tare, renuntati la mixer si amestecati cu mana. La final incorporati stafidele si goji. O sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il acoperiti si il dati 30 de minute la frigider. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt, o tava de aragaz. Scoateti aluatul de la rece, rupeti bucatele, formati bile pe care le aplatizati. Asezati biscuitii in tava, cu distanta intre ei. Ii introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 12 minute. Ii scoateti cand sunt gata, ii lasati sa se raceasca, apoi ii puneti intr-o caserola cu capac. Am obtinut 40 de biscuiti din aceasta compozitie. Serviti cand doriti!  Pofta buna!

PS: Acesti biscuiti nu ies foarte dulci. Asa ca daca va plac mai dulci, mai adaugati indulcitor sau zahar, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu ciocolata, stafide si goji, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada de cacao cu crema de fructe de padure

Postat de Bucataras

Rulada de cacao cu crema de fructe de padure

Se separa albusurile de galbenusuri, in vase separate. Peste galbenusuri se adauga cele 6 linguri de indulcitor natural Green Sugar si se pun la bain marie. Se amesteca pana ce indulcitorul se...

Citeste continuarea

Flan cu caramel si scortisoara, fara zahar

Postat de privatelaura

Flan cu caramel si scortisoara, fara zahar

Se pregatesc 2 vase rotunde pentru copt (diametru 13 cm. Intr-un vas mic, se pun 3 lg de Green Sugar Gold si un cub mic de unt. Se pune pe foc, se lasa pana se topeste tot indulcitorul. Acum...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2018, 20:39
Servesc câțiva la cafea
la 06.02.2018, 20:46
Cu drag, Lau!
la 06.02.2018, 20:51
Ce-aș mai ronțăi și eu mâine la cafea, câțiva!
la 06.02.2018, 20:53
Meri, te astept pe la mine si dau si cafea!
la 06.02.2018, 20:58
buni buni

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking