Ingrediente
- 3 banane coapte
- 70g unt
- 170g zahar
- 3 oua
- 80ml lapte
- 200g faina
- 7g praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- putina sare
- 70g nuci
Mod de preparare
Pisam cu o furculita bananele, adaugam untul, zaharul si amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Pe urma punem ouale si amestecam din nou foarte bine, apoi laptele, iar a final ingredientele uscate, faina cu praful de copt, scortisoara si sarea cernute impreuna, amestecam usor, apoi presaram si nuca tocata marunt si cu o spatula oogenizam bine totul.
Punem compozitia rezultata intr-o tava de 21cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 170°C pentru circa 1 ora sau facem testul cu o scobitoare. Cand este gata il lasam sa se raceasca foarte bine, apoi il taiem in 2.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert blat de tort (Banana bread)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|