Ingrediente
- 70 gr zahar pudra
- 20 gr zahar vanilat
- 100 gr unt
- 300 gr ciocolata alba
- 3 linguri suc de portocale
- 160 gr nuca de cocos
- migdale
- extra nuca de cocos pentru imbracat bomboanele
Mod de preparare
Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o spuma. Rupe ciocolata si pune-o intr-un castron, apoi asaza-l deasupra unei craticioare cu apa fierbinte, fara ca apa sa atinga castronul. Acest procedeu se numeste bain-marie. Amesteca usor pana se topeste ciocolata. Pune intr-un bol incapator spuma de unt, nuca de cocos, ciocolata alba topita si racita si sucul de portocale. Amesteca bine ingredientele si lasa compozitia sa se odihneasca 5 minute.
Pune restul de nuca de cocos pe o farfurie si pregateste bomboanele. Formeaza bile din compozitie, pune in mijloc o migdala si apoi tavaleste-le prin nuca de cocos. Lasa-le la frigider 30 de minute sa se intareasca putin.
Cine se poate opri dupa una singura? Eu sigur nu :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane Rafaello de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|