Ingrediente
- 700 g faina alba
- 1 lgt sare
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lgt zahar
- 2 galbenusuri
- 120 g iaurt grecesc
- 30 ml ulei
- cca 400 ml lapte
- 3 lg zahar
- 1 lgt coaja rasa de lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 500 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 lg smantana
- 1 ou
- 100 g stafide aurii
- 1 ou pt uns
- zahar farin pentru pudrat
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se presara lingurita de zahar. Se adauga si drojdia proaspata zdrobita apoi se toarna 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in gropita si se lasa sa dospeasca.
Restul de lapte se incalzeste impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si la final se adauga coaja rasa de lamaie. Dupa ce a crescut drojdia, se adauga sarea, galbenusurile batute usor, uleiul si iaurtul. Se amesteca dinspre mijloc spre exterior, turnand cate putin din laptele caldut. Dupa ce s-a incorporat toata faina, se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. Daca este nevoie se mai adauga lapte sau faina, in functie de cum cere aluatul. Se framnata un aluat moale si nelipicios care se pune apoi in bol si se lasa sa isi dubleze volumul.
Intre timp se prepara umplutura. Intr-un bol se pune branza, oul, zaharul si smantana. Se omogenizeaza bine apoi la final se adauga stafidele.
Dupa ce a crescut aluatul, se imparte in 3 parti. Se intinde fiecare in forma dreptunghiulara apoi se taie in 6 patrate, Se pune in mijlocul fiecarui patrat cate o lg din compozitia de branza si se impacheteaza ca un plic, aducand spre mijloc colturile opuse.
Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 15 minute sa mai creasca. Se ung cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|