Desert briose cu mere caramelizate

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
19 Noi 2021 | 3068 vizualizari
Desert briose cu mere caramelizate

Ce mai punem dimineata in pachetul celor mici? Ce mai servim dulce langa o cafea? Ne mai punem intrebarea asta! Niste simple briose cu mere sunt grozave! Le-am facut atat de repede si sa nu mai zic cat de mult le-a placut alor mei! In cazul meu, le-am pregatit fara zahar, deci mi-am permis sa mananc chiar doua, fara prea multe remuscari! 

Ingrediente

  • 4 oua
  • 170 gr indulcitor pulbere (sau 170 gr zahar)
  • 50 gr unt topit
  • 30 ml ulei
  • 150 gr iaurt
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie bourbon
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • 2 mere potrivite
  • 1 lingura indulcitor gold (sau 1 lingura zahar brut sau de cocos)
  • scortisoara
  • 1/2 lingurita de unt

Mod de preparare

Spalati merele, le curatati de coaja si le taiati cubulete. Puneti untul intr-o tigaie si o transferati pe foc. Adaugati merele taiate, indulcitorul gold si scortisoara macinata. Amestecati, le lasati pana scade tot lichidul si se caramelizeaza usor. Focul sa fie la mic. Le dati deoparte, le lasati sa se raceasca.

Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma. Untul topit il amestecati cu uleiul si iaurtul. Incorporati galbenusurile, apoi amestecul de unt-ulei-iaurt. Adaugati vanilia, esenta de portocale si praful de copt. Cerneti faina, o adaugati in 2-3 transe, amestecati usor cu o paleta de silicon.

Intr-o tava de briose puneti hartiute, apoi turnati compozitie cat sa le umpleti pe 3/4. Deasupra puteti cu o lingurita, mere caramelizate. Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, 20-22 de minute. Trebuie sa fie rumene si coapte (faceti testul cu scobitoare). Le scoateti din cuptor cand sunt gata, le lasati sa se raceasca si serviti. Din aceasta cantitate mi-au iesit 15 briose!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mousse de capsuni

Postat de Dea_Dea

Prajitura cu mousse de capsuni

MOD DE PREPARARE Blat: Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Adaugam uleiul si mixam bine , la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu spatula...

Citeste continuarea

Desert chec cu piersici si cacao

Postat de oanapl

Desert chec cu piersici si cacao

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi untul moale, apoi baţi albuşurile spumă tare. Amesteci cu grijă cele două compoziţii şi adaugi făina amestecata cu cacaua şi esenţa de rom,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2021, 19:29
Buna idee!
la 19.11.2021, 19:30
la 19.11.2021, 19:45
Foarte bune!
la 19.11.2021, 20:14
la 19.11.2021, 20:21
super!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking